ANDERS, IS DAT ERG?

Artikel 9 van 23

Gepubliceerd | 21 november 2021
 

" Anders, is dat erg? "


Is het nou erg om anders te zijn?
Om anders te denken?
Vraag jezelf het nou eens af... Wat vind jij?

 

Kan het zelfs kwaad om anders te zijn of te denken?
Niet perse, naar mijn idee. Het kan ongemakkelijk voelen... 

 

Je hebt wel gradatie of verschil in "anders". Soms lig je er niet wakker van. Soms is het lastig maar acceptabel. Een andere keer, wat gelukkig niet vaak voor komt, in vergelijking met, kan het wel kwalijk zijn. Waar ik dan aan denk, is een psychopatische seriemoordenaar. Dat lijkt mij persoonlijk beter om dat niet in je samenleving te hebben.


 


 

Belangrijk voor ontwikkeling

"Anders" is, naar mijn idee, gewenst en nodig. Het helpt ons verder te kijken, verder te gaan. Het helpt ons in onze ontwikkeling. Op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe eigenschappen ontwikkelen, zoals geduld, moed of een "open mind". Het heeft de mens absoluut verder geholpen in de evolutie!
Zo heb je de Griek Eratosthenes die begreep door zijn eigen meetwijzen dat ons mooie blauwe thuis geen platte schijf is. Dat de Aarde juist een mooie blauwe bol is! 

 

Gevoeligheid

Denk aan (hoog)gevoeligheid. Dit komt trouwens niet alleen bij mensen voor maar ook bij dieren. Je kunt je voorstellen dat een (hoog)gevoelig lid van een kudde, de groep eerder kan waarschuwen voor gevaar. De anderen hebben nog niets in de gaten en grazen of slapen lekker door. Zeer belangrijk dus, zo'n anders schaapje.

 

Klokkenluider

Denk ook eens aan een klokkenluider. Dan heb ik het niet over de klokken van een kerktoren, maar iemand die wantoestanden ontdekt en deze met alle benodigde moed en zelfs met levensbedreigend gevaar aan het licht brengt. Menig overheid of multinational laat dit niet zo maar gebeuren. Denk dan aan: 


Deze mensen zijn, denken of doen anders dan het overgrootte deel van de bevolking. Is anders dan verkeerd? 


 


 

Tegenwoordige tijd

Zo ook nu met de mensen die het niet eens zijn met wat er in hun land, in de wereld, gebeurd. Zij openen hun mond. Komen in opstand. Nog niet allemaal "op het Malieveld", maar de groep wordt groter en groter. Zij zijn het niet eens met het Coronabeleid. Vrijheid en Eigen Wil is een grondrecht! Hoewel dit tot moeilijke situaties en keuzes kan leiden, is dit recht een absoluut recht. Dit hoort onaantastbaar te zijn en voor iedereen en elk wezen. In de geschiedenis hebben velen mensen daarvoor gestreden. En ook vandaag de dag is de strijd nog gaande. Vele levens zijn geeindigd in deze strijd.... En hoewel het grootste deel van de, in ieder geval de volwassen, bevolking daar van op de hoogte is en vrijheid belangrijk vindt, wordt er nu maar klakkeloos mee omgegaan. Angst en eigen vrijheidsberoving gaat voor. En natuurlijk reageer je op je eigen situatie. Maar is het ook goed als het grensoverschrijdend is? 

Wie bepaalt dat anders niet goed is of niet mag?

Is het een goede reden dat de groep andersdenkende (vooral in het begin) kleiner is? En daardoor ondergeschikt?
Als dat de reden is, dan heeft de mensheid een probleem. Het dierenrijk en plantenrijk zijn vele malen groter. En dan heb ik het nog niet eens over de micro-organismen! Dus als je inderdaad denkt, meerderheid beslist. OEPS....

 

 


 

Wie zegt dat de grote groep, de "normale" mensen het bij het rechte eind hebben?

Heeft die Griek Eratosthenes uit mijn voorbeeldje ongelijk?
Heeft het hooggevoelige schaapje of stokstaartje ongelijk?
Heeft de klokkenluider ongelijk?

Misschien hebben de andersdenkenden wel gelijk? En klopt het inderdaad niet! Misschien doorzien zij meer, net als het schaapje? 

Ongeacht wie het nu juist heeft, mag je grondrechten aantasten of zelfs ontnemen?
Mag je mensen dwingen tegen hun gevoel, waarden en normen in te gaan? Er zullen nu vast lezers zijn die denken, maar het is toch geen dwingen?! Nee, er wordt inderdaad (nog) geen pistool tegen het hoofd geduwd, maar wees eerlijk....! Er zijn ook minder duidelijke regels en acties die toch echt direct of indirect onder dwang vallen.

En draai het eens om! Wat als jij diegene bent?  


 

Gezondheid

Is gezondheid (en angst voor verlies van gezondheid) een goede reden om grondrechten te ontnemen?
Het gros van de ongevaccineerden heeft als reden om geen prik te nemen: gezondheid! Zij zijn juist bang dat het vaccin hun gezondheid schaadt of van hun kinderen. Dus eigenlijk willen zij hetzelfde als de gevaccineerden... Even afgezien van diegene die "alleen een biertje willen drinken".   

 

Eerlijk?

Ook een groot deel van de (wereld)bevolking is het niet eens met hoe alles nu gaat. De groep wordt met de dag groter en groter. En is al groter dan je denkt! Eerlijke informatie, dat is wat ze willen. En juist dat ontbreekt!

Mijn intentie is om deze blog zo neutraal mogelijk te schrijven. Ook ik heb een eigen mening. Ik vind het vooral erg belangrijk dat iemand zelf beslist. Zelf nadenkt en voelt. Zelf keuzes maakt. Waarvan hij/zij denkt: "Dit is voor mij nu het juiste!". En ook al blijkt achteraf de keuze niet de juiste te zijn geweest. Je kan dan later jezelf wel in de ogen kijken! 

Hoe kan je een goede keuze maken als je maar eenzijdige informatie krijgt aangeboden?!
Informatie kan nooit eenzijdig zijn, zoals nu het geval is. Er zijn altijd voors en tegens. Dus neem niet klakkeloos aan wat er nu in het nieuws komt. Neem niet klakkeloos aan wat de overheid (of anderen) je vertellen. Kijk eens goed naar beide kanten. Wat wordt er gezegd aan beiden kanten?

Klopt het wel wat er tijdens de persconferenties wordt verteld? 
Zijn Rutte en De Jonge wel eerlijk voor wat betreft o.a. het overbrengen van de boodschap? Of manipuleren zij de boel door middel van hun woordkeuzen en mimiek? 

Praat eens met iemand die anders denkt dan jij. En ook vooral luisteren. Wat wordt er nu gezegd?! Kijk eens op internet naar andere berichtgeving. Je kan later altijd beslissen of je het er mee eens bent of niet. Het zijn niet alleen koekwouzen die nu "anders" denken. Hieronder heb ik een aantal links geplaatst waar je al wat informatie kunt vinden, maar er is nog veel meer!   

 

Diverse links naar sites en berichtgevingen. De een kan heftiger zijn dan de anderen, maar lees ze eens. Daarna kan je pas zeggen: "Dit is mijn keuze." 

 


 

Site Maurice de Hond

Bijvoorbeeld:

 

Site De andere krant

Bijvoorbeeld:

 

Site Frontnieuws

Bijvoorbeeld:

 

Site BPOC2020 (Stichting Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020)


  


 

Een tijdje terug had ik een film gehuurd. Het bleek niet helemaal te zijn wat ik had verwacht. Het duurde ook even voordat de film op gang kwam, dus ik twijfelde of ik hem zou afkijken. Maar ik ben blij dat ik heb gekozen voor afkijken. De film heeft me geraakt. Wat een moed toonde de hoofdrolspeler! En respect voor zijn keuze! Hoewel ik ze beiden had gerespecteerd.

Deze film valt (viel) onder de noemer: een teken. Ik ga niet vertellen wat, want dan verklap ik de film...   
Als je nieuwsgierig bent, je kunt hem o.a. huren bij Pathé thuis voor Euro 2,99.   

 

A Hidden life

https://www.pathe-thuis.nl/film/32561/a-hidden-life

Gebaseerd op echte gebeurtenissen, van schrijver-regisseur Terrence Malick, is A Hidden Life het verhaal van een onbezonnen held, Franz Jägerstätter.


  

 

 
  

Lees ook eens het artikel:


Of kijk eens bij:


  

Vind jij mijn blogs ook leuk om te lezen? En wil je graag op de hoogte zijn van nieuwe blogs? 
Meld je dan hier aan voor de Blog-mailinglijst!


Heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje? 


Heb je facebook? Like me op facebook!

 

 

Wie is Angélique?

Inloopmoment

GRATIS & ZONDER AFSPRAAK  

Eerstvolgend inloopmoment

7 augustus 2024 
van 11.00 tot 13.00 uur *

Bestel hier je Kadobon!

Nieuwtjes

Wil je op de hoogte blijven van Nieuwtjes?

 

Ondersteunende sprays

© 2011 - 2024 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel