IK WOU DAT IK JEZUS WAS

Artikel 6 van 23

Gepubliceerd | 7 juli 2021

 

" Ik wou dat ik Jezus was "


O jee, denk je nu misschien... Jezus... Eerlijk gezegd zou ik dat wel hebben. Om een of andere reden als anderen beginnen over Jezus en vooral over God, dan ervaar ik vanalles in mijzelf. En dan heb ik het voornamelijk over weerstand! Wegwezen!!  Helemaal bij van dat "O Heer, O Vader dit, Vader dat, Vader hoor mij, O Heer ik volg U". Wees gerust als jij dit ook zo ervaart. Op die manier wil ik het nu niet over Jezus hebben. 

 


 

Eigenlijk, als ik aan Jezus denk, dan is dat een beeld van een stuk. Mijn Jezus is gewoon een stuk. Een relaxte kerel, mooi lang haar, mooie stralende vriendelijke grote lichte ogen, baardje en snorretje. Donker haar, beetje licht getint, zoals mooi door de zon gebruind. Ja hij heeft wel zo'n jurk aan. Hoewel een lekkere baggy joggingbroek of baggy spijkerbroek met een shirtje is ook wel erg leuk.

En hij heeft dat serene..... Dat is wel echt een must.... 


 Dat was even een leuke inleiding. Alleen is dat niet het deel van Jezus waar ik het nu over wil hebben. Ik bedoel meer Jezus de Heler, van gezondheid. Zo vaak wilde ik "een Jezus" zijn. Gewoon je handen op iemand leggen en die persoon is genezen; geen pijn of verdriet meer, hupsiedeesje van blind naar ziend en van lam naar lopend.... Natuurlijk als het kon, zou ik dat nu ook nog wel willen. Toch denk ik dat het zo (meestal) niet de bedoeling is. Vooral in het begin dacht ik wel eens: "Wat ben ik nu toch aan het doen?! Het werkt voor geen meter. Of waarom doen ze dat nou toch?!"

Ik realiseer mij nu dat ik alleen iets kan aanbieden maar dat de ander het echte werk moet doen, of mag doen. Het is een keuze! Doe ik er wat mee of niet? Zelfverantwoordelijkheid!  

Ook, denk ik, is het vaak een proces. Het is niet van hokusspokuspas nu ben ik gezond of totaal genezen! Het zou misschien wel kunnen als je heel erg krachtig bent met je geest, maar dan nog heeft je lichaam de tijd nodig om te veranderen.... 

Ik denk dat een ziekte of andere klacht toch een soort les is. Niet een straf, maar een soort eyeopener of een hulpmiddel om bijvoorbeeld een andere mindset te krijgen.Een simpel voorbeeldje:

Je bent druk, druk en nog eens druk. Geen tijd om jezelf te geven wat je nodig hebt. En dan komt het; een griepje. Er zijn mensen die dan gewoon doorgaan. Pilletje erin en door. Er zijn er ook die even een dag op bed liggen en dan weer doorgaan. Het lijkt mij beter om jezelf en je lichaam onder andere de tijd te geven om echt te herstellen. Ik heb wel eens gelezen dat voor een goede griep je drie weken nodig hebt om te herstellen. Nou snap ik wel dat je niet drie weken lang op je bed gaat liggen. Wat overigens ook niet goed zou zijn. Er is natuurlijk ook nog een middenweg. Hoera!

  


 

Zelfverantwoordelijkheid 

Zelfverantwoordelijkheid dat is mooi maar kan ook pittig zijn! Ik ben daar wel voor! Zelfverantwoordelijkheid staat voor vrijheid, onafhankelijkheid. Jij bepaalt. Wil ik dit of wil ik dat? Bouw ik mijn leven om naar het leven wat ik wel wil of wat wel goed voor me is of doe ik niets? Maak ik zelf keuzes of ben ik een slaaf van een ander? Spring ik in die sloot of doe ik het niet? 

Het spannende en pittige aan zelfverantwoordelijkheid is, dat je niet meer een slachtoffer kunt zijn. Ik bedoel niet dat je niets meer kan overkomen. Ik bedoel het in de zin van: Je maakt een keuze en die pakt niet goed uit. Dat hoeft niet gelijk te betekenen dat je dood neervalt maar misschien heb je gekozen voor een blauwe pen en niet voor de groene. Dat groen toch leuker staat op je kalender. Het fijne aan die vrijheid is dat je gewoon de groene pen kunt pakken. Hooguit zal je een groene pen of een nieuwe kalender moeten kopen. Op elk moment kan je een nieuwe keuze maken. Dus op elk moment kan je weer iets (beters) creeren! Dat is nog eens vrijheid! en Goddelijkheid!

 Een ander fijn aspect aan zelfverantwoordelijkheid is dat jij niet de verantwoordelijkheid voor een ander hoeft te dragen. Ieder zijn eigen deel! Ook dat geeft ruimte en energie zeg!

Ik heb een tijdje op een klantenservice gewerkt. Chatten met klanten. O, en dat is zo niet mijn ding. Woest kon ik worden. Aardig wat volwassen mensen doen blijkbaar maar wat. Ze maken (ondoordachte?) keuzes en als het dan niet goed gaat, kan een ander het opknappen. Onbegrijpelijk vind ik dat. Jezelf een "slachtoffer" vinden heeft zo ook zijn voordelen.... Hoewel ik denk dat ze nooit en dan ook nooit opwegen tegen de vrijheid, onafhankelijkheid, eigenpower etc. van zelfverantwoordelijkheid!

Je zelfverantwoordelijkheid pakken is niet altijd even makkelijk, maar zeer zeker de moeite waard!


 

 

Je eigen heler

Zo werkt het niet alleen met een kalender maar ook met je gezondheid. Ik kan de perfecte omstandigheden creeren voor jou om te ontspannen, jezelf te helen. Als jij, om wat voor reden dan ook, niet mag ontspannen van jezelf dan gebeurt het ook niet. Hoe hard ik ook mijn best zou doen. Jouw geest is bijzonder krachtig! Plus geldt de regel van De Vrije Wil. Regelmatig geef ik het ook even aan in mijn behandelingen: "Geef jezelf nu letterlijk toestemming om te mogen ontspannen. Je hele wezen en je hele lichaam." Ik geloof daar in. Als je met volledige overtuiging jezelf toestemming kunt geven om te ontspannen, dan zal dat ook gebeuren!

Dus als jij echt iets wilt: Een fijner leven of een stralende gezondheid of wat dan ook. Zet de eerste stap en pak je zelfverantwoordelijkheid. JIJ zult het moeten doen. Alleen JIJ. Op elk moment van de dag kan je een andere keuze maken en dus bijsturen als dat nodig is. Jij en ik kunnen zo onze eigen wonderen creeren. Onze eigen Hemel op Aarde. Wij hoeven dan geen Jezus te WILLEN zijn. Wij ZIJN dan Goddelijk, een Jezus.

 
 


  

Lees ook eens mijn andere blogs.

Of kijk eens bij:


  

Vind jij mijn blogs ook leuk om te lezen? En wil je graag op de hoogte zijn van nieuwe blogs? 
Meld je dan hier aan voor de Blog-mailinglijst!


Heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje? 


Heb je facebook? Like me op facebook!

 

Wie is Angélique?

Inloopmoment

GRATIS & ZONDER AFSPRAAK  

Eerstvolgend inloopmoment

3 april 2024 
van 11.00 tot 13.00 uur *

Bestel hier je Kadobon!

Nieuwtjes

Wil je op de hoogte blijven van Nieuwtjes?

 

Ondersteunende sprays

© 2011 - 2024 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel