IK = IK & JIJ = JIJ = 1

Vorige Artikel 9 van 21 Volgende

Gepubliceerd | 19 augustus 2021

 

" IK = IK & JIJ = JIJ = 1 "Ik ben goed.
Ik ben mooi.
Ik ben waardevol.

Jij bent goed.
Jij bent mooi.
Jij bent waardevol.

 

  


 

Als je in de natuur kijkt, zie je zoveel verschillende kleuren, vormen, leeftijden, soorten... Zo hoort het te zijn!
De "schepper" van deze wereld heeft dat zo ook bedoeld. Je maakt mij niet wijs dat toen het klaar was (voor zover het klaar is) dat er gedacht werd: "Shit!", dan zou het eerder zijn: "Wauw!".

We zijn niet allemaal hetzelfde, maar wel allemaal even waardevol!


 


  
 

De titel van deze blog is geen wiskunde.  Geloof me, zeer zeker geen wiskunde! Ik was zo goed in wiskunde dat ik met een toets alleen mijn naam maar op hoefde te schrijven.

 

Ik = Ik
Er is maar 1 Angélique zoals ik.

Jij = Jij
Er is maar 1 jij zoals jij.

= 1
Ondanks dat alles is wie het is, alles uniek is, zijn we energetisch allemaal aan elkaar verbonden en komen we allemaal uit dezelfde oorsprong -> = 1.

 

Ik spiegel mijzelf, zo op zijn tijd, ook aan de buitenwereld hoor. Ik denk ook wel eens: "Oh, dat zou ik ook wel willen."
Al is het maar zo iets eenvoudigs als een trui met een boordje. Soms zie je iemand anders met een hele leuke trui (met een boordje). Je vindt zo'n trui in de winkel, past het aan en kijkt in de spiegel: "Wat een doos!". Niet liefdevol, ik weet het, maar geloof me dan ben ik echt een doos. O jee, nee, ik zie er uit als een doos! Ik ben ik en daar hoort geen boordje bij.

  

 

De een is groot, de ander klein.
De een is man, de ander vrouw.
De een is zwart, de ander wit.
De een is oud, de ander jong.
De een is een mens, de ander een zwijn.
De een is een paard, de ander een esdoorn.

De een is een tulp, de ander een wolk.
De een is een rivier, de ander een planeet....


Ik ben ik en jij bent jij, maar die jij hoeft niet een menselijk wezen te zijn. Alles is energie en alles is bezield. Alles is even waardevol en even betekenisvol.
 

Warmte van het hart is geen houding ten opzichte van iemand anders. Het is een innerlijke houding ten opzichte van alles wat is.

  

 

Acceptatie

Acceptatie van jezelf als eerste, en acceptatie van de ander. Daar gaat het om, denk ik. Dat gaat ons nog niet zo gemakkelijk af. We kijken om ons heen de wereld in. Vaak zien we alleen de verschillen. Ook willen wij erbij horen, bij een bepaalde groep bijvoorbeeld. Dat zit ook wel in de genen of in onze natuur. Hoewel ik denk dat dat vroeger belangrijker was dan nu. Door het spiegelen met de buitenwereld leer je ook jezelf kennen. Dus spiegelen is heel belangrijk. Alleen wat ook belangrijk is, is bij jezelf te blijven. Dan bedoel ik letterlijk energetisch maar ook in de zin van niet meelopen met anderen. Als een schaap in de kudde, machteloos en krachteloos een ander volgen of gehoorzamen...
Jezelf zijn! Jezelf accepteren met al je sterktes en zwaktes, met je mooie groene ogen maar ook je kleine benen. Opkomen voor wat jij goed acht. 

Een flinke tijd terug hoorde ik dat jonge meiden van nu al zo ver zijn dat ze een rib weg laten halen om een smallere taille te krijgen. Een operatie om een grotere kont te krijgen en ga zo maar door. Ik vind dat nogal schokkend! Overigens wel begrijpbaar als je ziet wat er in hun buitenwereld te zien valt.

Ikzelf heb nooit grote borsten gehad. En ik heb daar vroeger ook best moeite mee gehad. Mooi truitje aan maar... Ik had wel een goeie kont om het zo maar te noemen, maar daar lag dan niet mijn focus op. Je hoort ook vooral de kwetsende opmerkingen. Nu ben ik blij dat ik nooit aan mezelf heb laten sleutelen, terwijl dat in mijn jongere jaren ook al mogelijk was. Ik ben blij, dat als ik daar zin in heb, dat ik de deur uit durf te gaan zonder een spoortje van make-up. Wij hebben in deze wereld zoveel eisen, voorwaarden en maffe regeltjes. Je bent pas vrouw met lang haar. Een man mag geen rose dragen. Er is zoveel waardoor je "niet oke" bent; bril, rood haar, sproeten, HSP, man die huilt, invalide, vetrollen en ga maar door. En dan zijn er nog veel meer minder opvallende afkeuringen....       


Op welke plaats je ook in de maatschappij staat, je kunt je medebewoner altijd als een broeder of zuster benaderen. Geen broeder of zuster staat onder je of boven je.


 
 


 

Tekortkomingen van anderen moeten ons niet bezighouden.
Laten we aan onze eigen tekortkomingen werken.

 

Ik zal eerlijk zijn dat hele gedoe nu met black lives matter en al dat soort dingen wat nu zo sterk aanwezig is op TV en dergelijke, het irriteert mij mateloos. Het voelt niet goed wat er nu gaande is. Dan heb ik het niet over discriminatie en aanverwante zaken want dat is niet goed en niet acceptabel: zonder enige twijfel

Als je tegenwoordig kijkt naar de eerste de beste Amerikaanse serie op TV, dan ben je verzekert van een zwart/bruine acteur die klaagt. Waar je ook van verzekerd bent, is dat het over een blank medemens gaat. Het wordt zo "zwart/wit"  en stereotype afgeschilderd. Het is te belachelijk voor woorden. Alleen met dit soort acties wordt je bewust en onbewust enorm gemanipuleerd en vergiftigd! En dat is nooit goed! Het zorgt alleen maar voor meer boosheid, verdeeldheid, verdriet, wraak, minderwaardigheid en angst! Juist dat is wat WIJ NIET WILLEN en wat wij de wereld uit willen hebben. Als je hier in mee gaat, als je jezelf in deze energie mee laat slepen dan blijft dit balletje rollen. Wij blijven dan eeuw na eeuw in dit patroon zitten.

 

 


 

Elk ras, religie, gewoon elk wezen heeft in zijn verleden dingen gedaan die niet door de beugel kunnen. We kunnen daar over blijven piepen en maar steeds op terug blijven pakken en blijven wijzen met ons vingertje maar daar schieten we niets mee op. Laten we allemaal, elk individue kijken naar onszelf en ZELF niet meer discrimineren of een ander soort leed aan doen. Als wij allemaal stuk voor stuk onze zelfverantwoordelijkheid pakken, onszelf corrigeren en ZELF een WARM EN LIEFDEVOL hart creeren, dan verdwijnt de ellende vanzelf.

En dat is best pittig, want we hebben allemaal onze eigen demonen en van alle kanten worden we gemanipuleerd. Allemaal maken wij dingen mee in ons leven die ons schade op wat voor manier dan ook. Natuurlijk is het goed om daar wat aan te doen. Doe dat dan wel op een positieve manier. Vraag hulp als dat nodig is. Sta niet toe dat boosheid, schuld, onzekerheid, angst, verdriet (ik noem maar wat aan negativiteit op) jouw lichaam, jouw leven en deze wereld vergiftigd. Laat je niet gebruiken door koekwouzen die daar baat bij hebben. Bescherm jezelf tegen al die negativiteit die er nu heerst, en ook tegen al die machtswellust en hebzucht. 
Ik heb het al eens eerder gezegd; dompel jezelf niet onder in al die journaals en rariteiten die er op TV, kranten, social media rondgaan. Je doet jezelf (en daardoor ook weer een ander) echt heel erg kwaad. 
Blijf uit de buurt van negatieve mensen! Omring je juist met positiviteit! En resoneer met die positiviteit!

 

Wees zelf liefdevol & zuiver! 
En je voelt zuiver!
Dan weet je wat je moet weten, dan weet je wat je moet doen, en op het juiste moment!  


 


  

Lees ook eens mijn andere blogs.

Of kijk eens bij: 

Leuk om te lezen
Ze is 3 jaar oud
The work, van Byron Katie

 


 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Of heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje?
Stuur dan je reactie naar angeliquevisser.blog@gmail.com

 

" Lekker in je vel zitten en genieten van het leven, dat is wat iedereen wil volgens mij! "

Gastenboek

Keuze uit healings en heerlijke massages, je kiest wat bij je past en wat je op dat moment nodig hebt. Angelique is een professional, ze luistert, geeft je de ruimte en heeft humor maar bovenal is het een mooi mens waarbij je je snel op je gemak voelt. Verder lezen >>

Shop: Last van negatieve energie of spanning?

Kadobon bestellen?

"Een gids die heel dichtbij en altijd makkelijk te bereiken is, is ons lichaam"

" Zie mij "

Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel