WAT KIES JIJ? DAK OF MUUR?

Artikel 8 van 23

Gepubliceerd | 27 oktober 2021

 

" Wat kies jij? Dak of muur? "


Dak of muur? Denk je nu misschien?
Inderdaad. Kies jij jouw lekkende dak of kies jij er voor om je muren te schilderen?

Het ligt er wel een beetje aan wat de omstandigheden zijn. Als de omstandigheden goed zijn, dan zou ik voor het dak gaan. Met omstandigheden denk ik zoal aan financiele omstandigheden. Dus kan je het ophoesten om het dak te (laten) maken. Ja of nee?
Beginnen bij het dak kost je misschien meer tijd en in eerste instantie misschien meer geld. Ook zullen de meeste van ons wel hulp in moeten schakelen, maar dat is geen schande, toch? We kunnen niet alles zelf en dat hoeft ook helemaal niet.

Het dak aanpakken is wel effectiever en uiteindelijk prettiger. Het probleem aanpakken bij de oorsprong. De oorzaak en niet het gevolg. Je kan namelijk wel die muren schilderen. De vlekken proberen weg te krijgen. Je begrijpt denk ik ook wel dat het een kwestie van tijd is, eer dat de vlekken terug zijn.... en een logisch gevolg is dat het alleen maar erger wordt. 
 

 


 

Hoewel ik graag iets "creer" ben ik geen dakreparateur en geen schilder. Dus linksom of rechtsom komen we toch bij "welzijn & gezondheid". 
 

Huis versus lichaam

Ook met je gezondheid, je welzijn, je goed voelen, is het in mijn ogen verstandig om de oorzaak aan te pakken van je klachten. Natuurlijk als de klachten lastig of zelfs heftig zijn, kan je wel aan symptoombestrijding doen. Ik zou alleen daarbij ook naar de oorzaak gaan kijken en daaraan werken. Anders zal er niet snel een oplossing komen. Als je alleen aan de klachten werkt, dan heb je daar hopelijk op dat moment wel baat bij. Helaas zullen ze keer op keer terugkomen. Alleen aan de klachten werken, is dus dweilen met de kraan open. 


 


 

Ziekte, pijntjes, lichamelijk of geestelijk, komen voort uit een disbalans in je energetisch systeem. (Blog volgt.) Met energetisch systeem bedoel ik, dat deel dat velen niet kunnen zien maar wel kunnen voelen. Bewust of onbewust. Dan heb ik het over je chakras, aura, meridianen etc. 

Je aura kan je simpel gezegd zien als een energetisch ei wat in en om jouw fysieke lichaam zit. Het bestaat uit een aantal verschillende lagen van energie. Elke laag heeft een bepaalde taak en structuur. Zo heb je de derde laag. Dit is de mentale laag. Hier vind je de gedachtes en overtuigingen. In de tweede laag vind je emoties en gevoelens. Deze lagen staan ook allemaal met elkaar in verbinding en beinvloeden elkaar.  

 


 

Een simpel voorbeeldje:

Dinsdagavond over een week word er van jou verwacht dat je een liedje zingt op een groot podium. En natuurlijk niet alleen een groot podium maar ook heel veel publiek.
Je vindt dit echt doodeng. Zo bang dat het niet goed gaat, vals zingt, mensen joelen, uitlachen.... of allerlei andere dingen die kunnen gebeuren. Spanning stappelt zich op in je lichaam naar mate de week vordert. Meer en meer...
Elke keer denk je: "O nee, ik durf niet! Ik wil niet! Ik kan dit niet. Ik doe dit gewoon niet!" Spanning hoopt zich verder op. Je kan wel bijna huilen! Je wordt misselijk en je eetlust verdwijnt. Je darmen beginnen te rommelen of krampen. Je krijgt last van je keel. "O nee, ook dat nog! Terwijl ik moet zingen!"........

 
Dan nu in het kort:

  • Mentaal: Ik vind dit echt doodeng. Zo bang dat het niet goed gaat.... Ik durf niet. Ik wil niet. Ik kan dit niet. Ik doe dit gewoon niet...
  • Emotioneel: Vooral angst!
  • Lichamelijk: Spanning, misselijk, eetlust verdwijnt, darmen spelen op, last van je keel.
     

Vanuit je aura gezien: 3e (mentale) laag naar je 2e (emotionele) laag en weer door naar je 1ste laag en je fysieke lichaam. Zoals je kunt zien, gaat het trapsgewijs naar beneden. De klachten worden steeds lichamelijker. Dus als je de lichamelijke klachten ervaart, speelt er al even wat bij jou. We hebben het nu alleen nog maar over een eenmalig optreden. Denk er eens over na wat er allemaal in een mensenleven speelt?! Wat denk je dat dit allemaal met jou doet? Wat dit veroorzaakt in jouw energetische systeem en jouw fysieke lichaam?
 

 Hoe pak ik dat dan aan?

In het geval van het voorbeeldje zou je dus je onzekerheid aan kunnen gaan pakken. Die rommelende buik gaat op de lange termijn geen oplossing bieden. Ja, het aanpakken van de oorzaak zal pittig zijn. Je "angsten" onder ogen zien, pijnlijke inzichten. Je wilt misschien wel veranderen, maar je weet nog niet hoe? Of je ziet er gewoon heel erg tegenop! Als het een eitje zou zijn, was je er misschien wel eerder aan begonnen? Het vergt toch flinke moed! Gewoon beginnen! Stapje voor stapje pak je het aan. Vele stapjes brengen je bij de eindstreep.  

Het is in mijn ogen de beste keus! Daarmee kom je vooruit. Kan je jouw lasten afleggen. Word je gezonder, vrijer, wijzer en gelukkiger. Plus daar komt bij: Je zal het toch een keer moeten doen want anders gaat het van kwaad naar erger. Dan lekt het dak niet alleen. Komen er gaten in het dak of het stort misschien wel in!

 

 


 

Helpende hand

Dit proces is jouw proces. En ja, JIJ zult het moeten doen. Toch ben ik er van overtuigd dat er altijd steun en hulp is. Misschien niet op de manier zoals jij verwacht of graag zou willen. Zoals bij zo veel dingen in het leven: Probeer zo ontspannen en positief mogelijk te zijn. Praat. Wees duidelijk en open. Wat voor jou duidelijk is, hoeft voor een ander niet duidelijk te zijn. Vraag hulp aan anderen. Een (onbekende) professional of juist een familielid of vriend. De meeste onder ons willen graag een ander helpen. 

En niet geheel onbelangrijk: Jijzelf! En dan heb ik het niet over jouw eigen kracht, maar schenk aandacht aan jezelf. Merk je drukke koppie op, die chaos misschien wel. Hoor dat ene stemmetje. Stop je emoties niet weg, maar merk ze juist op. Voel je lichaam! Het begint meestal heel subtiel...
 

Wie niet "horen" wil, die moet maar voelen.   


Wat je ook tegenkomt op je levenspad: Je kan het aan! Ja, het is misschien erg zwaar. En val je met je knieen op de grond en handen in de lucht! Je kunt het aan! Dus ga het aan. Begin gewoon met een eerste stap.... want na die ene stap, volgt een andere stap....

 

 


 

Ik wil ook nog iets zeggen over de alternatieve zorg.
Nog vaak, of laten we het positiever houden. Met regelmaat wordt er toch minachtend gedaan over de alternatieve zorg. Alternatieve zorg werkt vaak (ook) op het energetisch niveau. Denk aan het al bekende acupunctuur of een osteopaat. Veelal maken zij gebruik van al enorm oude geneeswijzen, zoals de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde). Of denk aan natuurgeneeswijzen waarbij het zelfgenezendvermogen van het lichaam wordt aangesproken. Ook het gebruik van natuurlijke producten zoals kruiden en plantenextracten vind je daar terug. Natuurlijker kan niet lijkt mij.

Alternatieve zorg werkt ook op een dieper niveau en is daarom bijzonder goed als preventieve zorg tegen kwalen en ziektes. Lichamelijk en geestelijk.

Het mooiste zou zijn als de reguliere zorg en de alternatieve natuurlijke zorg zouden samenwerken. Hand in hand. Dan bereik je de beste resultaten. 


 

Voor je ligt het onbekende.
Je leert het nooit kennen als je niet gaat.
Til een voet op en zet hem voor de andere.
Als je in beweging komt, ontstaat de weg vanzelf.
Met verlangen als routekaart en je ziel als kompas,
weten je voeten waar te gaan.

(Happinez)

 

  

Lees ook eens mijn andere blogs.

Of kijk eens bij: 

 

 


 

 

Vind jij mijn blogs ook leuk om te lezen? En wil je graag op de hoogte zijn van nieuwe blogs? 
Meld je dan hier aan voor de Blog-mailinglijst!


Heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje? 


Heb je facebook? Like me op facebook!

 

Wie is Angélique?

Inloopmoment

GRATIS & ZONDER AFSPRAAK  

Eerstvolgend inloopmoment

5 juni 2024 
van 11.00 tot 13.00 uur *

Bestel hier je Kadobon!

Nieuwtjes

Wil je op de hoogte blijven van Nieuwtjes?

 

Ondersteunende sprays

© 2011 - 2024 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel