TEKENS

Artikel 4 van 23

Gepubliceerd | 22 mei 2020
 

" Tekens "


"Tekens", we maken er allemaal gebruik van. Vaak gebeurt dit onbewust. Ik heb het dan over de boodschappen die je op kunt merken in de buitenwereld maar zeker ook in jezelf. De tekens of signalen dat iets goed is of juist niet. Antwoorden die je een stapje verder kunnen brengen of toch nog even pas op de plaats. Het porretje in de rug om dat stapje te kunnen zetten. Een geruststelling, steun en troost. Tekens zijn er op allerlei manieren. Ze zijn er om ons te helpen. Zelfs om ons even te laten lachen. We krijgen er veel zo op een dag, en ook in de nacht. Dus waarom zou je daar dan geen gebruik van maken? Een goed begin is dan om ze op te gaan merken. Bewust zijn van de tekens. Daar begint het mee. 

 

 

Hoe kom je dan aan die tekens? Dat kan op verschillende manieren. Zo helpen jouw zintuigen je om ze op te merken of door te geven. Hoe je het noemen wilt. Je hebt er diversen. Bijvoorbeeld: het zien, horen, ruiken, proeven, voelen en je intuitie.


Je lichaam "praat" met je door middel van pijntjes, kriebel etc. Ik gebruik het lichaam vaak in mijn behandelingen. Logisch zal je denken: "Je geeft massages!" Ik bedoel, dat ik vaak aan mijn klanten vraag wat ze voelen in hun lichaam. Even focussen op dat ene gevoel en dan...
"Wat zegt je lichaam/of die plek nu tegen jou?" Dat kan een gevoel zijn wat je krijgt, maar ook een beeld wat plots voor je verschijnt, in gedachten of letterlijk. Misschien hoor je "een stem" die wat tegen je zegt. Er zijn diverse mogelijkheden. Het eerste de beste wat in je oppopt, is het antwoord.


Ook je "beschermengel" praat met je. Voor de een is een beschermengel God of Allah, maar ook je ziel praat met je, je innerlijke stem, je onderbewuste of een liefdevol wezen in een hogere dimensie die bij je is om je te helpen met je leven hier op aarde. En geloof je daar allemaal niet in. Ook de natuur, Moeder Aarde, praat met je. Eigenlijk praat alles met jou! En jij met hun! Alles is energetisch met elkaar verbonden. Alleen daar wil ik het nu even niet over hebben.  

 Als je liefje je een handkus toeblaast, is dat eigenlijk ook een teken. Wel een hele bewuste maar toch. Het is een teken. Soms zie je twee "kussende" bomen als je door het bos loopt. Twee "kroelende" worteltjes bij het klaarmaken van je avondeten, maar tegenwoordig zijn dat dan wel de Buitenbeentjes. Alles kan eigenlijk. Waar het vooral ook om draait, is wat het bij jou oproept. Wat wil het JOU vertellen?! Meerdere mensen lopen door het bos maar niet iedereen ziet misschien die kussende bomen. Hoewel dat is wel een heel mooi teken. Dat moet door iedereen gezien worden....


Tekens kunnen op verschillende manieren bij je aan kloppen. Dat verschilt per persoon. Adam hoort vaak zijn boodschappen. Dat kan zijn door middel van een liedje of zinnetje wat zich herhaalt, zo uit het niets. "Zak eens lekker door, zak eens lekker door. Het doet toch geen pijn..." "Huh?", denkt Adam. "Het is nog lang geen Carnaval!" Dan popt het in Adam op: "Ja, ik heb te veel gewerkt. Het is tijd om weer eens mijn vrienden op te zoeken."


Eva, ziet vaak haar boodschappen. Dat kunnen de worteltjes zijn, maar ook een reclamebord of een graffity op een muur, een tekst in een boek...

 Pas een paar jaar terug, mmm... misschien al wat meer jaren terug, begon ik bewuster te worden van de boodschappen. Regelmatig had ik de boodschappen pas achteraf of te laat opgemerkt. Dat is niet handig, maar dat is, denk ik, wel het leerproces. Het proces om vertrouwen te krijgen in de tekens en ze op te merken. Zoals velen dacht ik ook vaak: "Tuurlijk!" Het kwam alleen steeds meer op mijn pad. Steeds meer onder mijn aandacht. Op een dag heb ik gewoon aan mijn beschermengel gevraagd om mij te helpen de tekens beter op te merken en om er vertrouwen in te krijgen. Nou hij luisterde hoor en met humor!


Ik kan thuis vanaf de bank goed de lucht en de wolken zien. Toen ik een keer zat te mijmeren, zag ik prachtige wolken. Mooie grote, witte wolken... Zag ik toch plots een prachtige, grote, zeer duidelijke, mannelijke leeuwenkop. Ik moest lachen... want die avond moest Oranje voetballen. Volgens mij was het een halve finale? Het was een zware tegenstander weet ik nog. Je snapt wel wat er door mij heen ging. "Ohh, zouden ze winnen?" Wat denk je? Oranje won. Ik durf het bijna niet te zeggen maar de keer daarop, lachend om mijzelf, zocht ik weer naar "de leeuw" maar helaas, geen leeuw en we verloren.


Of je gelooft in een bezield wezen dat ons helpt aan de andere kant of niet. Als hij er was, heeft hij hartelijk moeten lachen om mij!
 

 

Zo ook een keer toen ik in een niet zo leuke relatie zat. Een relatie met veel twijfels en leugens. Ik voelde of wist wel dat er veel niet klopte, maar ik "wilde het niet zien". Keer op keer hoorde of zong ik uit mezelf een stukje van het liedje van Sheena Easton: "for your eyes only".
 

"For your eyes only, just read between the lines....."


Dat laatste deel hoort helemaal niet in het liedje. Als je het nu zo leest, denk je: "Duidelijk toch!" Ja, maar helaas. Ik luisterde dus niet naar mijn gevoel. Ik twijfelde enorm aan de uitleg van dat zinnetje. Betekent het nou dat IK het goed zie of betekende het nou dat ik het NIET goed zie? Nou, achteraf gezien was het dus NIET goed.
 


 

Nog een ander voorbeeld:

Ik kreeg een telefoontje van "Adam". "Eva" was niet goed geworden en was in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis in Breda. Schrik! Ik hoefde niet te haasten. "Oké, rustig blijven. Rustig rijden anders lig ik dadelijk zelf ook in het ziekehuis." 
Onderweg lette ik goed op mijn ademhaling en op het voelen van mijn lichaam, zodat ik er niet uitvloog, maar met beide benen op de grond bleef. Nou ja, in de auto. Beetje bij beetje merkte ik dat ik gestrest begon te raken. Rijdend op de rondweg in Breda viel mijn oog op een bord naast de weg in de berm. Wat staat er op? :-) "Niet stressen!". Niet dat me dat gelijk rustig maakte maar het hielp wel...


Nog ééntje uit mijn persoonlijke leven. Ik moet er nog om lachen als ik er aan denk. Even ter informatie. Ik ben erg horend. Ik hoor mijn boodschappen dus vaak.


Ik hou van mooie, zware mannenstemmen.
Ik was onderweg met de trein naar een vriendin in Zwitserland. Ik had net van te voren het contact verbroken met een man en hij had zo'n verrukkelijke, zware stem. Ik weet nog dat ik toen dacht (zo doe je dat dan) "Ooo, ik vind nooit meer iemand met zo'n mooie stem."  
De trein was ergens in Duitsland en stopte. Mensen gingen eruit en er kwamen er ook weer in de trein. Ik keek een beetje uit het raam en naast mij was de plek leeg. Begint er een man tegen mij te praten met een stem OOOOhhh... HAHAHA meer hoef ik niet uit te leggen. Draai ik me om, is het ook nog een stuk! Ik heb in mezelf erg moeten lachen. En of het echt is of niet. Ergens in mijn oren werd er ook hartelijk gelachen. En ik hoorde: "Er zijn nog meer leuke mannen met mooie, zware stemmen hoor!" 

 

 

Bewuster in het leven staan, is goed voor heel veel dingen. Voor ons allemaal. Bewuster van alle mooie en fijne dingen, zodat je meer kunt genieten. Bewuster van de "tekens" die je helpen om gezonder te worden en je helpen op je levenspad. 

Soms kan het moeilijk zijn om de tekens goed te begrijpen. Meestal is dat bij problemen van jezelf. Anders had je ze waarschijnlijk allang opgelost. Anderen kunnen je misschien daarbij wel helpen. Vraag er gewoon om.


 


 

 

Vind jij mijn blogs ook leuk om te lezen? En wil je graag op de hoogte zijn van nieuwe blogs? 
Meld je dan hier aan voor de Blog-mailinglijst!


Heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje? 


Heb je facebook? Like me op facebook!

 

 

Wie is Angélique?

Inloopmoment

GRATIS & ZONDER AFSPRAAK  

Eerstvolgend inloopmoment

3 april 2024 
van 11.00 tot 13.00 uur *

Bestel hier je Kadobon!

Nieuwtjes

Wil je op de hoogte blijven van Nieuwtjes?

 

Ondersteunende sprays

© 2011 - 2024 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel