LESS IS MORE

Vorige Artikel 3 van 23 Volgende

Gepubliceerd | 17 maart 2020
 

" Less is more "


Ik ben een denker, nieuwsgierig, een onderzoeker wel. En, hoe gek het misschien klinkt, ook wel iemand die wil veranderen. Zoeken naar verbetering dan natuurlijk! Ik moet eerlijk zeggen dat me dat vaak ook lukt. Meestal zonder veel moeite. Tenminste als rust en ontspanning geen moeite is. :) Bij chaos of overprikkeling lukt mij het ook absoluut niet.
 
Zo begin ik elke ochtend lekker makkelijk. Eerst wordt Poes Chichi verzorgd; eten, drinken, medicijnen en dan een fijne knuffel! Dan drink ik, lekker relaxed in mijn pyjama zittend, een mok thee. Daarna ga ik iets lekkers eten, met als afsluiting mijn eerste kopje koffie. Oftewel een lekker bakske. En zo tussendoor zit ik dan te mijmeren.... over van alles. 

(Wellicht denk je nu: "Ja doe maar! Ik heb wel wat anders te doen!" Die tijd heb ik ook gehad. Een 40-urige werkweek. Gehaast met een duffe kop de auto in, gelijk de A27 op en recht de file in. Om dan, met een beetje geluk, op tijd om 8 uur op kantoor te zijn. En te denken: "Daar zit ik weer...." Ik ben mezelf nog steeds dankbaar dat ik dat leven beetje bij beetje om heb weten te turnen naar een fijner leven.)

 

 

Om even terug te komen op het mijmeren. Het nu heersende Coronavirus, is ook zo'n dingetje. Ik denk dan: "Wat kan je hier nou uit leren?" Of: "Wat zou een reden kunnen zijn waarom dit nu zo gebeurd?" En dan heb ik het niet over allerlei economische/politieke situaties. Nee, meer onder de noemer iets spiritueels, iets voor onze ziel. Soms popt gelijk een antwoord op en soms komt het later op de een of andere manier. (Een soort teken. Daarover meer in een volgend blog.)


Ook in dit geval kwam er later een antwoord. Ik kreeg een berichtje met een mooi stukje tekst van Richard Hendrick - Brother Richard. En ik dacht: "Ja tuurlijk!" Dat is tenslotte waar het vooral om draait. Dat is waar deze wereld, deze aarde weer naar toe moet. We weten allemaal dat er flink wat moet veranderen! De prioriteiten van nu zijn niet de juiste. Geld, angst, manipulatie, onderdrukking, vernietiging en ga zo maar door. Dat is niet waar het leven om moet draaien. Dat is niet waar je gelukkig van wordt. Ik niet, jij niet, de aarde niet, niemand. 


 

  

Waar wordt je nou wel gelukkig van? Dat is iets wat je voor jezelf moet uitpluizen. Dat is misschien wel een proces wat heel je leven duurt. Wat geeft het, je bent hier toch. Als elk jaar beter wordt, lijkt me dat wel de moeite waard. 


Liefde en vrijheid zijn natuurlijk erg belangrijke aspecten van een gelukkige wereld. Ik denk ook dat minder hebben en minder willen, zal bijdragen. Niet te veel naar een ander kijken en vergelijken. Daar wordt je alleen maar ongelukkig van. Zoek uit wat JIJ nou echt belangrijk vindt en ga dat realiseren. Stapje voor stapje.

 
Ik heb zelf de afgelopen jaren zoveel mogelijk bezuinigd. Nu popt het weer op, zo met het Coronavirus en de angst voor financiele problemen die kunnen ontstaan in ons landje. Wat heb ik nou echt nodig? Wat vind ik nou echt belangrijk? Als ik mijn vaste lasten zo laag mogelijk heb, hoef ik minder te "moeten" werken. Is het minder nodig om "angst" te hebben dat je "alles" niet kunt betalen. Dat geeft mij het gevoel van vrijheid! En dat is heerlijk!


Een ander puntje van Less is More is het kopen van allerlei spullen. Hoeveel spullen koop je nou omdat je het echt nodig hebt? Wat heb je echt gebruikt in dit jaar? Zijn al die abonnementen nou nodig? Al die vele kleding? Eigenlijk zonde van je harde werken, want dat heb je er toch voor moeten doen. Hopelijk vind je je werk leuk, anders is het helemaal een hard gelach.

 

 

Het mag duidelijk zijn, voor mij is vrijheid en positiviteit een belangrijk iets. De ruimte om de dag te kunnen starten op een relaxte manier samen met Poes Chichi. Om met mooi weer lekker lang buiten te kunnen lunchen met een goede vriend. Of op een doordeweekse dag, als iedereen werkt :-), naar de zee of sauna te gaan. Het kiezen voor positiviteit! Me niet laten meeslepen met al die narigheid. In een volgend blog zal ik daar wat meer over vertellen.


Als we allemaal kiezen voor wat ons gelukkig maakt. Stapje voor stapje. En dan ZIELSgelukkig. Dan wordt de wereld vanzelf veel fijner om in te leven. Dan wordt je vanzelf stralend gezond. Als je kiest voor ZIELSgelukkig dan kies je niet voor miljoenen op de bank.  Dan kies je voor goed zijn voor jezelf, je lichaam, alle andere wezens en de onze mooie Aarde. Dan kies je voor genieten en plezier. Voor heerlijk lachen samen met je dierbaren.

 


 

Hieronder kan je het mooie tekstje lezen van Richard Hendrick. Ik heb dit zelf ook ontvangen, dus voel je vrij om het door te sturen. Het is een positief en motiverend tekstje.

 Ja, er is angst.
Ja, er is isolatie.
Ja, er is paniekaankoop.
Ja, er is ziekte.
Ja, er is zelfs dood.
Maar,

ze vertellen dat ze in Wuhan na zoveel jaren lawaai
weer de vogels kunnen horen zingen.
Dat de lucht na een paar weken rust
niet langer dik met dampen is maar helder en blauw.
Ze vertellen dat ze in de straten van Assisi
mensen horen zingen voor elkaar
en hun ramen openhouden zodat degenen die alleen zijn
de geluiden van familie om hen heen kunnen horen.
Ze vertellen dat een hotel in het westen van Ierland
gratis maaltijden biedt en bezorgd aan huis.
En vandaag was een jonge vrouw die ik ken
bezig met het verspreiden van flyers met haar nummer
door de buurt zodat de ouderen iemand hebben die ze kunnen bellen.
En kerken, synagogen, moskeeën en tempels
bereiden zich voor om mensen te verwelkomen
en onderdak te bieden aan daklozen, zieken en vermoeiden.
Over de hele wereld vertragen en reflecteren mensen.
Over de hele wereld kijken mensen op een nieuwe manier naar hun buren,
en over de hele wereld worden mensen wakker met een nieuwe realiteit.
Hoe groot we echt zijn.
Of hoe weinig controle we echt hebben.
Over wat er echt toe doet.
Liefde en van elkaar houden.
Dus we bidden en we herinneren ons dat.
Ja, er is angst, maar er hoeft geen haat te zijn.
Ja, er is isolatie, maar er hoeft geen eenzaamheid te zijn.
Ja, er is paniekaankoop, maar er hoeft geen gemeenheid te zijn.
Ja, er is ziekte, maar er hoeft geen ziekte van de ziel te zijn.
Ja, er is zelfs dood, maar er kan altijd een wedergeboorte van liefde zijn.
Wees dus bewust van de keuzes die je maakt om nu te leven.
Adem vandaag.
Luister achter de geluiden van je paniek
en hoor de vogels weer zingen!
De lucht klaart op!
De lente komt eraan!
En we zijn altijd omgeven door liefde!
Open de ramen van je ziel!
En hoewel je misschien niet
de lege straten aan kan raken:

Zing!


© Richard Hendrick (Brother Richard) 
Ierland, 13 maart 2020

 


 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Of heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje?
Stuur dan je reactie naar angeliquevisser.blog@gmail.com

Heb je facebook? Like me op facebook!

 

Wie is Angélique?

Inloopmoment

GRATIS & ZONDER AFSPRAAK  

Eerstvolgend inloopmoment

3 januari 2024 
van 11.00 tot 13.00 uur *

Bestel hier je Kadobon!

Nieuwsbrief

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief
Aanmelden

Ondersteunende sprays

© 2011 - 2023 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel