ZIELERUST

Artikel 2 van 23

Gepubliceerd | 12 december 2019

 

" Zielerust "


Deze keer wil ik wat vertellen over Zielerust, of beter gezegd: Zielevrede.
Een belangrijk uitgangspunt voor zielevrede is volgens mij dat je leeft en handelt vanuit liefde. En dan niet alleen voor jezelf, of alleen voor je partner of kind, maar voor alles wat is. Ik wilde eigenlijk zeggen voor alles wat leeft. Alleen, ik denk, dat er veel mensen zijn die vinden dat `alleen mensen leven`. Oke, misschien ook nog dieren. Ja, dieren leven ook maar ach...


Je hebt in ieder geval ook nog de planten. En wie weet wat nog meer? We dachten vroeger ook dat de aarde plat was. Dat kinderen kwamen omdat ze door de Goden in de buik van de Moeder waren geplant. Planten leven ook. Ook al rijden ze niet in een auto. Hebben ze geen broek of rok aan. Ze leven op hun manier en verdienen net zoveel liefde en respect als wij mensen (en dieren). Een wereld zonder dieren en planten is geen wereld. Er zou niets meer overblijven en dus ook wij mensen niet. Al zouden wij wel overblijven, het zou toch vreselijk zijn!

 Alles wat hier op Aarde is, heeft elkaar nodig. Alles is op een bepaalde manier aan elkaar gekoppeld. Voor bijvoorbeeld voeding en bescherming, maar ook zijn we allemaal energetisch aan elkaar verbonden.
Jaren terug had ik een artikel gelezen over een klinisch onderzoek in Mexico. Het ging over onderzoek bij planten. Planten zijn sterk energetisch verbonden aan mensen. In dit geval aan hun verzorgers, die de planten ook goed verzorgden. De planten lieten een verhoogde stressreactie zien als hun verzorger stress had of als het niet goed met hem ging. Ook al was de verzorger aan de andere kant van de wereld! Dat vind ik nou boeiend en fantastisch tegelijk! Ook wel triest eigenlijk...


 Leven naar je hart


Het is belangrijk om het leven te leiden waarin je doet wat je leuk vindt. Waarin je plezier hebt en geniet. Waarin je iets kunt bijdragen en wat je voldoening geeft. Een leven waarin je vrij bent om te kunnen beslissen en doen wat je wilt. Natuurlijk wel weer met het uitgangspunt dat het gebaseerd is op liefde. Liefde voor alle betrokkenen en niet alleen voor jezelf. Om je heen maaien met een machinegeweer, een bom leggen of iemand overhoop rijden, is niet liefdevol. Gelukkig snappen veel mensen dit.


Je zou dus kunnen beginnen met uitzoeken en ontdekken waar jij nou blij van wordt. Laat je gedachten dan echt helemaal vrij. Dus niet kijkend naar de eventuele "beren op de weg". (Lees ook eens: "Hoe haal je geluk uit jezelf?") Stapje voor stapje kan je dan nemen om je huidige leven om te turnen naar het leven wat je wilt. Ook naar de persoon die je graag wilt zijn.


 Kies voor Liefde
 

Een ander belangrijk onderdeel is, doe een ander geen kwaad. Onderdruk hem/haar niet, steun haar, laat haar vrij om te zijn wie ze is. En ga zo maar door. Wederom dit geldt niet alleen voor mensen; mannen en vrouwen, kinderen maar vooral ook voor dieren. Ja ook voor de plantenwereld. Ik denk dat velen, diep van binnen, echt wel weten dat je een beer of aap niet aan kettingen moet leggen?! Dat je haar niet door middel van dwang, angst en pijn probeert aan te zetten tot een kunstje. Zelfs dat als je een hondje hebt wat je altijd alleen thuis laat en jij gaat zelf lekker weg. En het hondje komt alleen buiten om haar behoeften te doen. NIET liefdevol! NIET respectvol!


Ik geloof heilig dat zolang iemand dit soorten dingen nog doet of zelfs alleen maar toestaat, hij/zij nooit zielerust of zielevrede zal vinden. Als mens kan je het wegwuiven; morgen, ik heb het nu druk etc. Jouw ziel zal jou net zo lang seintjes blijven geven dat dit geen goede aanpak is. Dat je wel degelijk een verantwoordelijkheid hebt. Wat je kan helpen, is je af vragen; "hoe zou ik het vinden als mij dit zou overkomen?" Ik weet zeker dat je dan weet wat je moet doen! Dit gaat natuurlijk niet alleen op voor beren aan kettingen. Er zijn ontelbare andere "ergere en minder erge" situaties. Maar ze hebben een overeenkomst; ze zijn niet liefdevol en zijn meestal schadelijk!

 

" Het idee dat sommige wezens en sommige levens minder waard zijn, 
is de wortel van al het kwaad in deze wereld! "
" Het is dan ook NIET ACCEPTABEL! "

 

   

Nog even één opmerking. Niet elk wezen is even krachtig of in een positie om voor zichzelf op te komen. Zij hebben de hulp nodig van anderen. Ja, dus jij en ik. Als het om een baby of een klein peutertje gaat snappen we dat wel. Tenminste de meesten. Weer even terugkomend op het aapje of de hond. Zelfs die grote gevaarlijke beer... Veel dieren zijn net kleine babies. Wat moeten zij beginnen tegen domme en/of kwaadwillende mensen? Zij hebben bescherming nodig net als die kleine mensenbaby....


 


Dus, wees je bewust van jezelf en van de wereld om je heen. Kies voor liefdevolle dingen. Niet alleen voor jezelf maar ook zeker voor de ander. Ook al komt het misschien niet altijd even goed uit, want "Hoe zou jij het vinden?". 

Lees ook eens het artikel: 

Of kijk eens bij: 


 


 

 

Vind jij mijn blogs ook leuk om te lezen? En wil je graag op de hoogte zijn van nieuwe blogs? 
Meld je dan hier aan voor de Blog-mailinglijst!


Heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje? 


Heb je facebook? Like me op facebook!

 

 

Wie is Angélique?

Inloopmoment

GRATIS & ZONDER AFSPRAAK  

Eerstvolgend inloopmoment

3 april 2024 
van 11.00 tot 13.00 uur *

Bestel hier je Kadobon!

Nieuwtjes

Wil je op de hoogte blijven van Nieuwtjes?

 

Ondersteunende sprays

© 2011 - 2024 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel