REIKI... ?

Artikel 5 van 23

Gepubliceerd | 16 oktober 2020
 

" REIKI...? "


Reiki is heerlijk! Dat wil ik als eerste zeggen. 
Ikzelf vind het enorm ontspannend. Je lichaam gaat heerlijk tintelen. En daardoor alleen al een absolute aanrader voor iedereen.

 


 

Energie doorgeven is wat wij eigenlijk allemaal doen. Zo veel vaker dan we denken. Het is jammer dat sommige mensen er negatief over doen of het benoemen als zweverig, hokusspokus, want dat is het toch niet?! Het is puur natuur en bestaat al zo vreselijk lang. 


In alle culturen over de hele wereld bestaat de overtuiging dat onze handen genezende krachten hebben. Ja, bij velen van ons is die mogelijkheid gaandeweg geblokkeerd of gedeeltelijk geblokkeerd. Niet getreurt! Dat kan veranderen. Wij hebben allemaal nog de herinnering aan dit vermogen. Dit zie je goed wanneer wij willen troosten bij verdriet of pijn.

 

 

Het mooie van Reiki is dat je niet jouw eigen energie hoeft weg te geven. Je geeft de Universele levensenergie, dus de energie die overal in het universum aanwezig is. Tijdens het geven van Reiki wordt jouw eigen energie dus niet minder. Tenminste dat is de bedoeling. De gever wordt er op deze manier ook beter van. Leuke bijkomstigheid!
 Verschillende niveaus


Reiki is een harmoniserende, kalmerende energie, die het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteunt. De energie gaat naar de plek toe die daar het meest behoefte aan heeft. Reiki werkt niet alleen op je fysieke niveau maar ook op je emotionele, mentale en spirituele niveau.
 

Fysiek niveau
Dat is het niveau van, zeg maar, je lichaam van vlees en bloed. Dit is ook het niveau waar de meesten de problemen en klachten als eerste echt opmerken. Misschien is het beter om te zeggen: bewust opmerken. Denk dan aan een pijnlijke nek en schouders, maar ook maag- en darmklachten, hoofdpijn en klachten aan het voortplantingsstelsel.
 

Emotioneel niveau
Dit spreekt voor zich denk ik. Het niveau van emoties en gevoelens. Je kunt dan denken aan angst en verdriet. Als er op dit niveau een onbalans ontstaat, kan die onbalans op den duur klachten veroorzaken op het fysieke niveau. Jouw angst of verdriet kan dus de "voorloper" zijn van jouw maagklachten of darmklachten.
 

Mentaal niveau
Dit is het niveau van de gedachten en overtuigingen. Ik denk dat je begrijpt dat de negatieve gedachten en overtuigingen, zoals "Ik ben niet goed genoeg" een negatieve invloed hebben op jouw emoties. Dat als jij, met deze overtuiging, voor publiek een liedje moet zingen, het niet gek is dat er angst en onzekerheid aanwezig zijn. Deze emoties kunnen weer reacties in jouw fysieke lichaam oproepen zoals spanning en gevoelige darmen. 


Spiritueel niveau
Het spirituele niveau is het diepste niveau. Je kan dan denken aan jouw levenslessen, zoals het ontwikkelen van geduld of mededogen voor anderen, maar vooral ook voor jouzelf. Bang om alleen te zijn, is ook een grote angst van mensen, bewust of onbewust.   


 Reiki Symbolen


Bij een Reiki-behandeling kan de gever gebruik maken van de Reiki Symbolen. (Deze symbolen krijg je tot je beschikking bij je inwijding door de Reiki Master.) Er zijn diverse manieren om de symbolen te activeren. Je kunt ze bijvoorbeeld boven de klant in de lucht uittekenen en daarbij de naam in gedachten uitspreken.

Het symbool wat hierboven staat, versterkt de Reiki energie enorm. Ook kan dit symbool gebruikt worden om jezelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf. 

Zo heb je ook nog de symbolen: Sei He Ki wat je kunt gebruiken voor emoties. Hon Sha Ze Sho Nen voor afstand en tijd (afstandshealingen), Dai Kho Myo te gebruiken bij overtuigingen en gedachten.

 

 

Reiki Principes

 

  1.  Vandaag stel ik mij alleen maar dankbaar op.
  2.  Vandaag zal ik niet tobben.
  3.  Vandaag zal ik mij niet boos maken.
  4.  Vandaag zal ik mijn werk eerlijk doen.
  5.  Vandaag zal ik voor elk levend wezen respect tonen.

(....en deze 5 principes gelden ook net zo sterk naar jezelf toe)

 

Deze Reiki Principes kunnen je een grote steun zijn bij jouw spirituele ontwikkeling. Waarom ze een grote steun kunnen zijn? Zij spreken alleen over vandaag! Vandaag is makkelijker vol te houden dan voor altijd. "Vandaag" voelt al makkelijker dan "voor altijd". Plus je weet niet of er een morgen is.... maar laten we optimistisch blijven.
Een ander belangrijk en steunend punt is, het maakt het leven prettiger. Niet alleen voor jouzelf maar ook voor de ander.


Deze principes zijn dan ook bedoeld om actief mee te werken, niet alleen om ze een keer te lezen en dan op te bergen. Je kunt bijvoorbeeld elke dag eens overdenken hoe het gelukt is om met deze principes te werken. Belangrijk is dan om ook naar jezelf toe deze principes te hanteren. Dus niet boos worden op jezelf als iets niet is gelukt. Morgen is er weer een dag en een nieuwe kans.  Als je Reiki geeft, ben je dus een doorgeefluik van de Universele energie. Een behandeling werkt vooral op de oorzaken van de klacht of ziekte en niet op de symptomen. Dat betekent niet dat de symptomen niet verdwijnen, maar wel dat het soms wat langer kan duren voordat ze minder worden of verdwijnen. 
 

Belangrijk is wel om de behandeling neutraal te geven. Dus zonder verwachtingen. De gever weet tenslotte niet wat "het pad" van genezing is voor de ontvanger. Je mag ook niet zo maar Reiki geven aan iemand zonder dat die persoon of dat wezen daar goedkeuring voor geeft. De ontvanger is altijd leidend. Zeer belangrijk om nog even te melden. De ontvanger hoeft niet altijd een mens te zijn. Ook voor dieren en planten en alles wat leeft, is een Reiki-behandeling zeer geschikt. Bij dieren kan je goed zien, dat als ze er zin in hebben, dat ze er uitgebreid voor gaan liggen... Vinden ze het genoeg dan staan ze gewoon op en gaan weg. Heerlijk lekker duidelijk! 

 

De behandeling


Je kan de behandeling zittend of liggend ontvangen. Ikzelf heb de voorkeur voor liggend omdat ik dat ontspannender vind. Zorg dat je lekker makkelijke en warme kleding aan hebt, zoals een jogging met dikke sokken. Je krijgt ook nog een dekentje of een doek over je heen voor de warmte of het gevoel van geborgenheid.

Al liggend op de massagetafel, beginnen we met een korte mindfulness oefening. Daarna gaan we over naar Reiki. Ik leg dan mijn
handen in diverse posities op jouw hoofd en lichaam. Diverse plekken krijgen energie. Te beginnen altijd bij het hoofd, omdat in de hersenen de kern ligt van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

..... en jij.. hoeft niets anders te doen dan lekker te zijn en te ervaren....

 

 

Goed te combineren


Een Reiki behandeling kan je erg goed combineren met een persoonlijke Bach Bloesem Remedie. Aangezien de Bach Bloesems goed werken op emotioneel vlak. Maar ook affirmaties zijn waardevolle hulpjes.


Goed nieuws voor de massageliefhebbers! Reiki & Massage is super! Genieten van beiden in één behandeling.


Reiki als afstandsbehandeling
Ook kan je nu misschien begrijpen, dat een Reiki-behandeling ook ideaal is op momenten dat je niet naar de praktijk kunt komen. Denk dan aan een ziekenhuisopname, tijdens een examen en ga zo maar door. Dus zonder naar de praktijk te komen, kan je toch genieten van de voordelen!

 


 

  • Wil jij ook die ontspanning?
  • Het tintelende gevoel van top tot teen?
  • Werken aan je gezondheid en je goed voelen? 

 

 


 

Kijk ook eens bij:


  

Vind jij mijn blogs ook leuk om te lezen? En wil je graag op de hoogte zijn van nieuwe blogs? 
Meld je dan hier aan voor de Blog-mailinglijst!


Heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje? 


Heb je facebook? Like me op facebook!

 

 

Wie is Angélique?

Inloopmoment

GRATIS & ZONDER AFSPRAAK  

Eerstvolgend inloopmoment

5 juni 2024 
van 11.00 tot 13.00 uur *

Bestel hier je Kadobon!

Nieuwtjes

Wil je op de hoogte blijven van Nieuwtjes?

 

Ondersteunende sprays

© 2011 - 2024 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel