Healing - Informatie


ONTSPANNEN - OPLADEN - BALANS - REINIGEN - JEZELF ZIJN

Een healing is een liefdevolle, zachte, ontspannende maar krachtige behandeling. Het is een energetische behandeling en eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere soorten energetische behandelingen. 

Er wordt gewerkt op het energielichaam ofwel het energetisch systeem. Dit systeem speelt een erg belangrijke rol bij jouw gevoel van welzijn en gezondheid van lichaam en geest. En niet te vergeten: Je Ziel.

Dit energielichaam is de basis van jouw fysieke lichaam. Het "zweeft" niet om jouw fysieke lichaam. Het doordrenkt jouw fysieke lichaam. Het voedt, herstelt en bouwt je lichaam. Voor velen is dit deel niet te zien, maar zeker wel te voelen! Je kent misschien wel een aantal onderdelen van dit systeem; acupunctuurpunten, chakras en de aura.
 

Ik bied diverse behandelingen aan:


 


 

Waarom wil je een healing?
 

 • Je wilt je fijner voelen! Qua lichaam, geest en ziel.
 • Je hebt een klacht en al van alles geprobeerd, maar niets helpt (voldoende).
 • Je begrijpt dat ook jij en je lichaam regelmatig onderhoud nodig hebben. Net zoals de APK bij je auto.
   

 

Een healing kan
 

 • Je energieniveau in balans brengen, reinigen, opladen met positieve energie en levenskracht.
 • Je zelfgenezendvermogen ondersteunen.
 • Je kan meer rust en balans in jezelf en in je leven krijgen.
 • Loslaten en zuiveren van opgeslagen emoties, negatieve energie en blokkades.
 • Inzicht geven bij problemen en processen. En helpen om je doelen te bereiken.

Een healing is ook mogelijk bij baby's, kinderen en dieren. 


 

Wisselwerking


Er wordt vaak gesproken over een lager en hoger niveau. Het lagere niveau is dan ons fysieke lichaam. Dus ons vaste lichaam van vlees en bloed. Het energetisch lichaam behoort tot het hogere niveau.

Soms hebben mensen fysieke pijn doordat er emotionele onbalans is (verdriet, boosheid, stress) Andersom heeft fysieke pijn weer een negatief effect op de emotionele toestand. Belangrijk is om niet alleen de klacht aan te pakken, maar vooral de oorzaak van de klacht.
 

Een voorbeeld:

 • Heb je last van keel- en nekpijn? Dit kan een gevolg zijn van het niet uitspreken van je emoties of gevoelens (voor jou misschien onbewust). Als je dan alleen een keelpastille neemt of wat tijgerbalsem voor op je nek, zullen de klachten niet verdwijnen. De oorzaak (het niet uistpreken) wordt daar niet mee opgelost.


 


 

Hoe vaak? En wat kost het?


Qua regelmaat bepaal je dat altijd zelf. Ik zal, als je dat wilt, alleen een advies geven. Een Helende massage en Reiki zijn 2 makkelijke behandelingen. Normaal gesproken kunnen deze snel achter elkaar gegeven worden. Ze zijn namelijk vooral erg ontspannend en "voedend".

Mijn advies is de eerste paar keren wat sneller achter elkaar. Denk aan 1x per week. 
Qua onderhoud 1x per maand. Maar nogmaals elke situatie is anders. We zullen dit bij de eerste behandeling ook altijd samen bespreken. 

_________________

Extra info - tarieven

 


 

 


EXTRA INFORMATIE

Energie

Een healing werkt met en op energie. Levensenergie. Jij krijgt de energie die jij op dat moment kunt verwerken; niet meer en niet minder. Deze energie steunt jou bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is om te helen (healen); fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel.

Zo kan je bijvoorbeeld langskomen voor een pijnlijke plek in het lichaam. Alleen is op dat moment de emotionele onbalans groter. De energie zal dan eerst daarna toe gaan. Dit komt omdat de behoefte aan helende energie daar groter is en automatisch meer energie aantrekt. Het lichaam wil namelijk altijd balans! Dit betekent niet dat de symptomen van de klacht niet verdwijnen, maar wel dat het langer kan duren, voordat het merkbaar is. 

 

 

De aura


De mens is in de kern een spiritueel wezen. Door deze kern maken wij deel uit van het universum en zijn wij verbonden met alles wat is. In deze spirituele kern ligt ook de informatie die zich beetje bij beetje via een aantal tussenniveau's openbaart in het fysieke lichaam. 

De aura bestaat uit meerdere delen, waarvan een deel op aardsniveau is en waarvan een deel op spiritueel niveau is. Elke laag heeft een bepaalde dikte en correspondeert met een hoofdchakra. Deze lagen hebben elk een eigen "taak/structuur". Ze geven o.a. je emoties en denkpatronen weer. Ze vertellen je hoe het welzijn is van iemand.

De aura is een eivormig krachtveld dat ongeveer 1 tot 3 meter om ons lichaam zit. Hoe beter de lichamelijke en mentale conditie is, hoe sterker de aura is. Een sterke aura trilt sterker dan een verzwakte aura. Een verzwakte aura maakt je kwetsbaar voor invloeden van buitenaf en heeft vermoeidheid en verminderde weerstand tot gevolg, wat dus tot ziekte of kwalen zou kunnen leiden.   

Een aura is een trillend energieveld waarmee ieder levend wezen omgeven is. Iedereen met een bepaalde gevoeligheid kan dit veld zien of voelen. Je kunt dus de gevoelens, emoties en spanningen van anderen ervaren. En als dit onbewust is, kan je denken dat het jouw gevoelens zijn terwijl dat niet zo is!

Hieronder twee lagen kort uitgelicht:

 • De tweede laag - Emotioneel lichaam / etherisch lichaam
  Hier zijn de emoties en gevoelens te vinden. Deze laag correspondeert met het tweede chakra.
   
 • De derde laag - Mentaal lichaam
  Hier vind je de denkpatronen, gedachten, overtuigingen. Deze laag correspondeert met het derde chakra.


  

 

De chakra's 


De chakra's zijn de energiecentra in het lichaam, die op specifieke plaatsen de organen, cellen en ons psychische welbevinden verzorgen. De chakra's krijgen de energie via de aura. Als de aura dus niet optimaal is, zullen de chakra's niet naar behoren kunnen werken. Uiteindelijk zullen klachten en ziekten ontstaan.

Een gezonde chakra ziet er uit als een soort trechter, een soort draaikolk van energie. Elk chakra bevindt zich op of dicht bij de ruggegraat. Onderling zijn de chakra's met elkaar verbonden door één grote verticale energiebaan in het midden van het lichaam. Zo kan het hele lichaam gevoed worden. Als een chakra gebrekkig functioneert dan heeft dat invloed op de andere chakra's want de energie kan dan niet vrij (door)stromen.

Iedere chakra is verbonden met een auralaag. Ook is iedere chakra verbonden met een hormoonklier in het lichaam. Door het werken met de chakra's kan de werking van de hormoonklier (zoals bijnieren en alvleesklier) in het lichaam vaak verbeterd worden. Ze scheiden hormonen af, die in de bloedbaan terecht komen. En zoals je misschien weet regelen hormonen voor een groot gedeelte de biologische processen in ons lichaam.

Het eerste chakra bestaat uit één trechter en bevindt zich aan de onderzijde van het lichaam en wijst naar beneden. Het tweede, derde, vierde, vijfde en zesde chakra bestaan ieder uit twee trechters die zich telkens aan de voor- en achterzijde van het lichaam bevinden. Het zevende chakra bestaat weer uit één trechter die naar boven gericht is.

Hieronder 2 chakra's kort uitgelegd:

 • Eerste chakra - wortel chakra
  Als deze goed functioneert, zit je goed in je vel, "sta je met beide benen op de grond", heb je voldoende levenskracht, overlevingsdrang en vertrouwen....
 • Derde chakra - navel- zonnevlecht chakra
  Als dit chakra goed functioneert is er balans in onszelf, benutten wij onze verstandelijke vermogens optimaal en laten wij ons niet overspoelen door emoties..... zijn we respectvol naar onszelf en naar anderen. Geven ook ons lichaam de juiste liefdevolle verzorging. 


 


 

Lees ook eens:

 

 

Wie is Angélique?

Inloopmoment

GRATIS & ZONDER AFSPRAAK  

Eerstvolgend inloopmoment

5 juni 2024 
van 11.00 tot 13.00 uur *

Bestel hier je Kadobon!

Nieuwtjes

Wil je op de hoogte blijven van Nieuwtjes?

 

Ondersteunende sprays

© 2011 - 2024 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel