SAHASRARA - JOUW KRUIN CHAKRA

Vorige Artikel 12 van 15 Volgende

Gepubliceerd | 22 september 2022
 

" SAHASRARA - JOUW KRUINCHAKRA "


IK WEET

 

In een vorig blog "Ons energetisch systeem, wat is dat nou?" heb ik al wat informatie gegeven over de chakra's. In de komende reeks zal ik kort maar specifieker ingaan op de 7 hoofdchakra's. 


Eerste chakra – Muladhara – Basis chakra
Tweede chakra – Svadisthana – Heiligbeenchakra 
Derde chakra – Manipura – Zonnevlechtchakra 
Vierde chakra – Anahata – Hartchakra 
Vijfde chakra – Vishudda – Keelchakra 
Zesde chakra – Ajna – Voorhoofdchakra
Zevende chakra – Sahasrara –  Kruinchakra

 

 

Deze keer gaat het over het Zevende Chakra. De laatste in deze rij. Kruinchakra in het Nederlands en Sahasrara in het Sankriet. Wanneer je op het plaatje hierboven kijkt, is het Kruinchakra het gouden bolletje helemaal bovenop het hoofd, bij de kruin. Goud kan de kleur zijn van dit chakra, maar vaak is wit de kleur van dit chakra. 

 

Locatie

De ligging van het Kruinchakra is bovenop het hoofd bij de kruin. Eén energietrechter naar boven gericht.

 

Ontvankelijke leeftijd

De ontwikkeling van het Kruinchakra vindt voornamelijk plaats in de periode tussen het 42e en 53e jaar. In deze periode word je vaak wakker geschud om te gaan kiezen voor meer diepgang, kiezen voor jezelf en waarom je hier op aarde bent. En niet te vergeten om de verbinding "met al wat is".

Denk eens aan de bekende "midlife-crisis" maar ook wel een beetje de "vrouwelijke overgang".  

Je wordt wakker geschud door jezelf (jouw hogere bewustzijn). Wat doe ik hier op aarde? Wat is mijn aandeel aan het leven hier? Dus wat bied ik het leven en aan alles wat is? Bewustwording en acceptatie(!) van jezelf en je omgeving, de wereld, het universum (dus al wat is). Wat wil ik en wat niet? Nee zeggen tegen wat niet bij je past (mens, werk etc) Accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn. Dus meegaan met de flow van het leven en er niet tegen vechten. (bijv. in de herfst vallen hier in Nederland nou eenmaal de bladeren van de bomen.... Je kan daar kwaad of verdrietig om worden, willen dat het niet zo is, maar ja....) Dus meegaan met de flow en je hebt of werkt aan vertrouwen dat het gaat zoals het moet gaan en dat je krijgt wat je nodig hebt. Niet dat je op je luie kont moet zitten, maar op ontspannen wijze leven en je bijdrage bieden aan het leven. Met een juiste intentie je bijdrage leveren. Dat is wel belangrijk om te melden. Geven en nemen dienen in balans te zijn. Dit hoeft niet letterlijk een ding te zijn wat je geeft. Het is de "energie". 
Je creativiteit ontdekken en gebruiken. Dus zelf jouw wensen creeren. Ook hier weer, let op jouw intentie! Je doel hier op aarde is om te leren een liefdevol wezen te zijn. Niet alleen naar een ander maar zeer zeker ook naar jezelf. Ondanks dat het leven zwaar kan zijn, is het leven ook bedoeld om te genieten en plezier te ervaren! Neem hier de tijd voor! Vergeet niet te genieten van jezelf en van alles wat je echt dierbaar is, deze mooie Aarde, de lucht, de wolken, de sterren en de maan. Je eerste kopje koffie van de dag, je zachte bed als je gaat slapen, de kwispel staart van je hondje bij het opstaan. De warmte van jouw lichaam en het kloppen van jouw hart..... de heerlijke stilte waarin je juist kunt ervaren...

 

 

Verbonden met?

Dit chakra verbindt de levensenergie met je bovenste hersenen, rechteroog, epifyse/pijnappelklier. Voor wat betreft je aura, is dit chakra gekoppeld met je 7e laag, het Ketherisch - causaal lichaam. 

 

Endocriene klier

Een endocriene klier is een hormoonklier. Het betreffende hormoon wordt in het lichaam direct aan het bloed afgegeven. De endocriene klier die bij dit chakra hoort, is de epifyse/pijnappelklier.

 • Melatonine, regelt het dag-nachtritme en speelt een rol bij de seksuele rijping en bij verschillende biologische ritmen.
 • Adrenoglomerulotropine, stimuleert aldosteronuitscheiding door de bijnieren > regelen bloeddruk. Tevens remt het de productie van aldosteron en cortisol.
 • Dragereiwitten (neurofysinen) spelen waarschijnlijk een rol bij transport naar de axon uiteinden (dit zijn uitlopers van zenuwcellen).
 • Vasoactief intestinaal polypeptide (VIP) is een neurotransmitter maar ook een hormoon. Het werkt mee aan het regelen van verschillende belangrijke lichaamsfuncties. Het heeft ook effect op de bloedvaten van de ingewanden door de doorbloeding te regelen.
 • Neurotransmitters, denk aan serotonine. Circa 15% komt uit de epifyse. Dit regelt de psycho-emotionele toestand. Verlicht stress, regelt spanning van de gladde spieren (deze spieren kan je niet bewust zelf aansturen). Gebrek hieraan kan depressies en fobieen veroorzaken.
 • Diverse hormonen, denk aan penialin. Dit is betrokken bij het regelen van de bloedglucosewaarden (hypoglycemische factor).
 • Stofjes die stofwisseling van mineralen regelen. Denk aan: fosfor, calcium, kalium en magnesium.

  Bron: https://www.hersenletsel-uitleg.nl

 

Functie

Bij de functie van het Kruinchakra kun je denken aan het creeren en onderhouden van je spirituele lichaam, bewustzijnsgroei, eenheidsbewustzijn, overstijgen van persoonlijkheid/ego, intuitie en spiritualiteit is normaal, vertrouwen in het leven, je bent je bewust van je "karma" en levensdoel, je aanvaardt dat ziekte/pijn bij het leven horen en ons helpen op ons pad naar meer bewustzijn en meer liefde, onthechting van materialisme.

 


 

Mogelijke (lichamelijke) klachten bij een gebrekkige werking

Je kunt je vast voorstellen dat als een chakra niet goed functioneert, dat er allerlei klachten kunnen ontstaan. Enkele klachten die bij het gebrekkig functioneren van het Kruinchakra kunnen voorkomen, zijn:

 • Ontsteking rechteroog
 • Concentratiestoornis, verwarring
 • Extreem moe, stress, nervositeit
 • Blokkeren van gevoelsprikkel, vervreemding
 • Je begrijpt het gevoel van eenheid niet, geen besef van je ziel
 • Geen besef van leven na de dood
 • Overrationeel
 • Geestesziekte zoals neurose, psychose, manisch depressief
 • Apathie, onvermogen tot leren/begrijpen.


  

Gelukkig kunnen wij ons fysieke lichaam en ons energetisch lichaam op allerlei manieren ondersteunen. Ze zullen je vast niet allemaal veel moeite kosten   Hieronder staan er een aantal opgenoemd.

 

Lichamelijke activiteiten

Bij dit chakra zijn er geen lichamelijk activiteiten, maar is rust en stilte belangrijk. Zie ook hieronder bij spirituele activiteiten.

 

Spirituele activiteiten

Voor wat betreft activiteiten voor je ziel, denk dan aan gebed, meditatie en zelfreflectie.

 

Muziek

Elk chakra heeft zo zijn eigen trilling, zijn eigen frequentie. Muziek is niet alleen mooi of afschuwelijk. Muziek is trilling. Je kan de juiste muziek/trilling gebruiken om een chakra in balans te brengen. Bij het Kruinchakra is het goed om te luisteren en/of ervaren van Hindoestaanse ragas of stilte.

 

 

Bach bloesems 

Bach bloesem remedies zijn vloeibare plantenextracten die een positieve uitwerking hebben. Denk aan gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens. 
Dr. Edward Bach heeft in totaal 38 Bach bloesems gemaakt, waarvan er 37 gemaakt zijn van echte bloesems van planten, bomen of struiken. Eén is niet gemaakt van bloesems, namelijk Bronwater. Daarvoor is gebruikt gemaakt van water uit een natuurlijke bron. 

Bach bloesems die passen bij het Kruinchakra zijn:

 • Waterviolet / Waterviolier
 • Impatiens / Reuzenbalsemien
 • Heather / Heide.

Een persoonlijke Bach bloesemremedie heeft natuurlijk de voorkeur.

 

 

Affirmatie

Het woord affirmatie komt van het Latijnse woord "affirmare". Dat betekent versterken of bekrachtigen. Affirmaties zijn zinnen (of zelfs woorden) die je positieve en krachtige overtuigingen stimuleren. Door ze vaak op te noemen, hardop of in jezelf, schenk je er aandacht aan. Hierdoor worden de zinnen overtuigingen en overtuigingen worden werkelijkheid. Ze zijn echt heel erg makkelijk in gebruik. 

De onderstaande affirmaties kan je gebruiken voor het Kruinchakra, maar er zijn er nog veel meer. 

 • Ik voel me verbonden met alles wat is
 • Ik open mij voor de wijsheid van het leven / universum / god etc.
 • Ik laat me meevoeren met de stroom van het leven.

 

Edelstenen / kristallen

Voor nu houd ik even het woord kristallen aan. De krachten of werking van kristallen, die soms wel miljoenen jaren oud zijn, zijn erg divers. Er zijn kristallen voor ontspanning, bescherming, aarding etc. Ze beinvloeden ons omdat ze energie uitstralen, een bepaalde trilling. Alles heeft een trilling, hoog of laag. Zo heeft een boom een hogere trilling dan een plastic voorwerp. Liefde heeft een hogere trilling dan haat. Kristallen hebben altijd een hoge trilling. "Liefdevolle engeltjes" om mens, dier en de wereld te helpen. Heb je een zuivere intuitie pak dan op gevoel een kristal. Laat je anders adviseren, want niet elk kristal is even geschikt. Rode kristallen bijv. worden niet geadviseerd bij een hoge bloeddruk en / of boosheid!

De onderstaande kristallen zijn te gebruiken bij het Kruinchakra. 

 • Amethist
 • Seleniet / Woestijnroos
 • Bergkristal
 • Witte/Melkopaal
 • Diamant.

Aan je chakra's werken is zeer belangrijk. Niet alleen voor jezelf maar voor iedereen en de wereld.
We worden er wijzere, blijere, gezondere wezens van.
Dit waren de zeven hoofdchakra's. 

 

Wil je graag een afspraak maken voor een persoonlijke bach bloesem remedie of een behandeling?
Wil je graag een kristal testen? (Ik heb diverse kristallen in de praktijk om te testen.) 
Stuur dan een mail naar info@angeliquevisser.nl.

 

 


 

Lees ook eens:

Ons energetisch systeem, wat is dat nou?
Reiki...?
Toe raak me aan

Mulhadara, jouw basis-chakra
Svadisthana, jouw heiligbeenchakra
Manipura, jouw zonnevlechtchakra
Anahata, jouw hartchakra
Vishudda, jouw keelchakra
Ajna, jouw voorhoofdchakra


Of kijk eens bij: 

Jouw persoonlijke bach bloesem remedie
Reiki
Energetische check
Helende massage

 

 


 

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Of heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje?
Stuur dan je reactie naar angeliquevisser.blog@gmail.com

Heb je facebook? Like me op facebook!

 

 

 

" Lekker in je vel zitten en genieten van het leven, dat is wat iedereen wil volgens mij! "

Gastenboek

Keuze uit healings en heerlijke massages, je kiest wat bij je past en wat je op dat moment nodig hebt. Angelique is een professional, ze luistert, geeft je de ruimte en heeft humor maar bovenal is het een mooi mens waarbij je je snel op je gemak voelt. Verder lezen >>

Kadobon bestellen?

Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Aanmelden

"Een gids die heel dichtbij en altijd makkelijk te bereiken is, is ons lichaam"

" Zie mij "

© 2011 - 2023 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel