MANIPURA - JOUW ZONNEVLECHTCHAKRA

Vorige Artikel 15 van 21 Volgende

Gepubliceerd | 16 juli 2022
 

" MANIPURA - JOUW ZONNEVLECHTCHAKRA "


IK HANDEL

 

In een vorig blog "Ons energetisch systeem, wat is dat nou?" heb ik al wat informatie gegeven over de chakra's. In de komende reeks zal ik kort maar specifieker ingaan op de 7 hoofdchakra's. 


Eerste chakra – Muladhara – Basis chakra
Tweede chakra – Svadisthana – Heiligbeenchakra 
Derde chakra – Manipura – Zonnevlechtchakra
Vierde chakra – Anahata – Hartchakra 
Vijfde chakra – Vishudda – Keelchakra 
Zesde chakra – Ajna – Voorhoofdchakra
Zevende chakra – Sahasrara –  Kruinchakra

 

 

Deze keer gaat het over het Derde Chakra. Zonnevlechtchakra in het Nederlands en Manipura in het Sankriet. Wanneer je op het plaatje hierboven kijkt, is het Zonnevlechtchakra het gele bolletje zo halverwege de romp. Geel is ook de kleur van dit chakra. 
 

Locatie

De ligging van het Zonnevlechtchakra is in het middenrif. Net boven de navel en het wordt begrensd door het borstbeen. Zeg maar het maaggebied. Eén energietrechter naar voren gericht, en één energietrechter naar achter gericht.

 

Ontvankelijke leeftijd

De ontwikkeling van het Zonnevlechtchakra vindt voornamelijk plaats in de periode ongeveer tussen het 7e en het 12e jaar. Wanneer de eerste 7 jaar goed zijn verlopen, zal het kind zelfstandiger worden en de buitenwereld meer en meer gaan verkennen. Het verstand en balans horen bij dit chakra. 
Bedenk eens: Welke sporen zullen bij een kind achterblijven als het gepest wordt op school en daarbuiten? En wat als het "thuis" dan ook niet veilig aanvoelt?

 

Verbonden met?

Dit chakra verbindt de levensenergie met de stofwisseling, spijsvertering, lever, galblaas, maag, middenrif, zenuwstelsel, alvleesklier, milt en spieren, dunne darm, huid. Voor wat betreft je aura, is dit chakra gekoppeld met je derde laag. Het mentale  lichaam.
 

Endocriene klier

Een endocriene klier is een hormoonklier. Het betreffende hormoon wordt in het lichaam direct aan het bloed afgegeven. De endocriene klier die bij dit chakra hoort, is de alvleesklier. Ook de bijnieren (zie basis chakra) worden beinvloed door het Zonnevlechtchakra.

 • Insuline en glucagon: beiden spelen een essentiele rol bij de suikerstofwisseling in ons lichaam. Zij zorgen ervoor dat het bloedsuikergehalte in het lichaam in evenwicht blijft.
 • Spijsverteringsenzymen, denk aan: amylase voor de vertering van suikers, lipase voor de vetvertering, trypsine voor de eiwitvertering.
 • Bijnierhormonen zie basis chakra.

 

Functie

Bij de functie van het Zonnevlechtchakra kun je denken aan het creeren en onderhouden van je autonomie, het begrijpen van je menselijke bestaansrecht en wat je deze wereld komt brengen, herkennen en erkennen van je persoonlijke wil, energie, humor, zelfbeheersing, optimisme, zelfvertrouwen, vinden van moed om je persoonlijke doelen te leven. 


 


 

Mogelijke lichamelijke klachten bij een gebrekkige werking

Je kunt je vast voorstellen dat als een chakra niet goed functioneert, dat er allerlei klachten kunnen ontstaan. Enkele klachten die bij het gebrekkig functioneren van het Zonnevlechtchakra kunnen voorkomen, zijn:

 • Spijsverteringsproblemen
 • Hepatitis, diabetes
 • Maag-, lever-, milt-, galblaasproblemen
 • Schuchterheid, ontevredenheid
 • Vermoeid, innerlijke onrust
 • Domineren, alles naar de hand zetten
 • Streven naar waardering, minderwaardigheidscomplex
 • Gevoelens verbergen of onderdrukken, onevenwichtige emoties
 • Angsten, depressie, stemmingswisselingen.

  

Gelukkig kunnen wij ons fysieke lichaam en ons energetisch lichaam op allerlei manieren ondersteunen. Ze zullen je vast niet allemaal veel moeite kosten   Hieronder staan er een aantal opgenoemd.
 

Lichamelijke activiteiten

Allelei soorten sporten, yoga, qigong, trektochten maken, fietsen, muziek maken en competities.

 

Spirituele activiteiten

Bij activiteiten voor je ziel denk dan aan leiderschapstrainingen, assertiviteitstrainingen, psychotherapie, leren om alleen te zijn en het ook te waarderen, mediteren en dingen doen buiten je comfortzone.

 

Muziek

Elk chakra heeft zo zijn eigen trilling, zijn eigen frequentie. Muziek is niet alleen mooi of afschuwelijk. Muziek is trilling. Je kan de juiste muziek/trilling gebruiken om een chakra in balans te brengen. Bij het Zonnevlechtchakra is het goed om te luisteren en/of ervaren van marsen of vurige ritmes.

 

 

Bach bloesems 

Bach bloesem remedies zijn vloeibare plantenextracten die een positieve uitwerking hebben. Denk aan gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens. 
Dr. Edward Bach heeft in totaal 38 Bach bloesems gemaakt, waarvan er 37 gemaakt zijn van echte bloesems van planten, bomen of struiken. Eén is niet gemaakt van bloesems, namelijk Bronwater. Daarvoor is gebruikt gemaakt van water uit een natuurlijke bron. 

Bach bloesems die passen bij het Zonnevlechtchakra zijn:

 • Rock Rose / Zonneroosje
 • Mimulus / Maskerbloem
 • Cherry Plum / Kerspruim
 • Aspen / Ratelpopulier
 • Red Chestnut / Rode Kastanje.

Een persoonlijke Bach bloesemremedie heeft natuurlijk de voorkeur.

 

 

Affirmatie

Het woord affirmatie komt van het Latijnse woord "affirmare". Dat betekent versterken of bekrachtigen. Affirmaties zijn zinnen (of zelfs woorden) die je positieve en krachtige overtuigingen stimuleren. Door ze vaak op te noemen, hardop of in jezelf, schenk je er aandacht aan. Hierdoor worden de zinnen overtuigingen en overtuigingen worden werkelijkheid. Ze zijn echt heel erg makkelijk in gebruik. 

De onderstaande affirmaties kan je gebruiken voor het Zonnevlechtchakra, maar er zijn er nog veel meer. 

 • Ik handel vanuit mijn eigen liefdevolle kracht.
 • Ik ben authentiek.
 • Ik accepteer mezelf.
 • Ik voel mijn eigen liefdevolle kracht.
 • Ik eer mezelf.
 • Ik ben moedig.

 

Edelstenen / kristallen

Voor nu houd ik even het woord kristallen aan. De krachten of werking van kristallen, die soms wel miljoenen jaren oud zijn, zijn erg divers. Er zijn kristallen voor ontspanning, bescherming, aarding etc. Ze beinvloeden ons omdat ze energie uitstralen, een bepaalde trilling. Alles heeft een trilling, hoog of laag. Zo heeft een boom een hogere trilling dan een plastic voorwerp. Liefde heeft een hogere trilling dan haat. Kristallen hebben altijd een hoge trilling. "Liefdevolle engeltjes" om mens, dier en de wereld te helpen. Heb je een zuivere intuitie pak dan op gevoel een kristal. Laat je anders adviseren, want niet elk kristal is even geschikt. Rode kristallen bijv. worden niet geadviseerd bij een hoge bloeddruk en / of boosheid!

De onderstaande kristallen zijn te gebruiken bij het Zonnvlechtchakra. 

 • Gele- of goudtopaas
 • Citrien
 • Gele beryl
 • Tijgeroog
 • Barnsteen.

  

Aan je chakra's werken is zeer belangrijk. Niet alleen voor jezelf maar voor iedereen en de wereld.
We worden er wijzere, blijere, gezondere wezens van.
De volgende keer is het Vierde chakra aan de beurt - het Hartchakra.

 

Wil je graag een afspraak maken voor een persoonlijke bach bloesem remedie of een behandeling?
Wil je graag een kristal testen? (Ik heb diverse kristallen in de praktijk om te testen.) 
Stuur dan een mail naar info@angeliquevisser.nl.

 

 


 

Lees ook eens:

Ons energetisch systeem, wat is dat nou?
Reiki...?

Ze is 3 jaar oud
Als de zon
Mulhadara, jouw basis-chakra
Svadisthana, jouw heiligbeenchakra


Of kijk eens bij: 

Jouw persoonlijke bach bloesem remedie
Reiki
Energetische check
Helende massage

 

 


 

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Of heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje?
Stuur dan je reactie naar angeliquevisser.blog@gmail.com

Heb je facebook? Like me op facebook!

 

 

" Lekker in je vel zitten en genieten van het leven, dat is wat iedereen wil volgens mij! "

Gastenboek

Keuze uit healings en heerlijke massages, je kiest wat bij je past en wat je op dat moment nodig hebt. Angelique is een professional, ze luistert, geeft je de ruimte en heeft humor maar bovenal is het een mooi mens waarbij je je snel op je gemak voelt. Verder lezen >>

Shop: Last van negatieve energie of spanning?

Kadobon bestellen?

"Een gids die heel dichtbij en altijd makkelijk te bereiken is, is ons lichaam"

" Zie mij "

Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel