" HOE HAAL JE GELUK UIT JEZELF? "

Vorige Artikel 3 van 5 Volgende

 

Hoe haal je geluk uit jezelf?


Zeven “spelregels” om een voldaan en vervuld leven te leiden –  met of zonder liefdespartner


  

 

  

1 - Lever je bijdrage


Wat is jouw “ding”, jouw gave?
Allemaal hebben we een gave, een kundigheid, een taak, iets waarop de wereld, iemand anders zit te wachten. Dat kan van alles zijn; lesgeven, huizen mooi maken, kunst, administratie verzorgen… Weet je nog niet wat je ding is? Dan kun je daar alvast mee beginnen; ontdek wat jouw ding is!


  

2 - Leef in je lijf


Eenzaamheid kan alleen opzetten als je vervreemd bent van je lichaam. Zolang je contact houdt met je eigen lijf voel je dat je bent verbonden bent met de natuur, mensen om je heen, het leven zelf.
Geef je lichaam aandacht op alle mogelijke manieren zoals yoga, tai chi etc. Belangrijk is om liefdevol met je lichaam om te gaan. Dus keer op keer afbeulen is niet liefdevol. Vertroetel jezelf in de sauna, onderga een massage. Heb je een balkon of tuin, tuinier, maak contact met de natuur. Voel je lijf! Blijf niet alleen in je hoofd door bijvoorbeeld uren te internetten maar voel! Voel het leven, de energie, jezelf! (Mindfulness is hier ook erg goed voor. Focus je op je lichaam, voel je lichaam, meer hoef je niet te doen.)


  

3 - Omarm je verlangen


Het is een vergissing te denken dat je niet zou mogen verlangen naar liefde, naar een maatje of een arm om je heen als je dat allemaal niet hebt. Er is niets mis met verlangen. Juist verlangen onderdrukken, verdringen of in jezelf veroordelen kost energie en levensvreugde. De hunkering verdwijnt niet, maar gaat ondergronds en legt van daaruit een grauwe sluier over je leven.
Richt je aandacht op het verlangen in je lichaam, niet de gedachten in je hoofd, deze geven je een leeg en ongelukkig gevoel. Voel het verlangen in je lichaam en schenk er aandacht aan. De energie die dan vrijkomt, kun je gebruiken. Het geeft je nieuwe moed. Fantaseer niet te veel over je mogelijke droompartner. Zo mis je de lieve en leuke mensen in het heden. Plus, idealiseer hem of haar niet. Het is voor een mens van vlees en bloed vaak nauwelijks mogelijk om een fantasiepartner te evenaren! Dat betekent keer op keer een teleurstelling.


  

4 - Weet je bemind


Het leven bemint je, zelfs als je geen mens naast je hebt die af en toe zegt: “Ik houd van jou!”. Het hele universum is een web van energie waarin ook jouw bestaan onmisbaar is.


 


  

5 - Maak pret


Intieme vrienden zijn van levensbelang. Bij hen kun je je hart uitstorten en de laatste nieuwtjes of roddels uitwisselen. Lol trappen, grapjes maken, lachen en gek doen, zijn ook nodig! Het geeft evenwicht en ontspant je. Dus vul je leven niet op met werk, werk en werk. Neem de tijd om lekker te lunchen, romans te lezen en vrije uren te beleven waarin je helemaal niets hoeft te doen van jezelf.

  

6 - Los je eigen problemen op


Bewust of onbewust kun je naar een partner verlangen om bepaalde problemen voor je op te lossen zoals je eenzaamheid, het gevoel dat je geen doel hebt in dit leven, je financiën. Je zoekt dus eigenlijk een oppas, klusjesman, coach…... 
Er komt nooit iemand die jouw problemen oplost. In het beste geval jaag je partners weg, in het slechtste geval trek je de verkeerde aan.
Doe wat je kunt om te zorgen dat je leven op orde is, dat je tevreden bent over jezelf. Dat wil niet zeggen dat je nooit iemand anders nodig hebt, maar wel dat je bewust hulp zoekt voor elk specifiek probleem dat je niet alleen aankunt en zelf de verantwoordelijkheid houdt voor je eigen leven.
Sta op eigen benen. Het maakt je gelukkiger én aantrekkelijker.


  

7 - Heb het leven lief boven alles


“Heb het leven lief boven alles, en je naaste als jezelf!” 
Besef dat er iets is wat groter, dieper, mysterieuzer is dan wij kunnen begrijpen, wat de bron is van alles.
Sommige mensen praten zo gemakkelijk met God, anderen liever met een beschermengel, een hoger zelf, spiritueel gids of je innerlijke wijsheid. Het komt er op neer dat er een centrum is van liefde en aandacht, wijsheid en vreugde, waarmee je contact kunt leggen en waaruit je moed, inspiratie en troost kunt putten wanneer je maar nodig hebt. Iedereen heeft er een en voor die engel ben jij de belangrijkste persoon op aarde. Zet nooit een partner of het verlangen naar een partner voor je innerlijke bron. 
Vroeg of laat kan de liefde weer bij je aankloppen – de wegen van Amor zijn ondoorgrondelijk en je bent nooit te oud om verliefd te worden.

 

 


  

Deze zeven spirituele spelregels zijn niet alleen nuttig om in je eentje gelukkig te worden,
maar gelden onverminderd tijdens liefdesrelaties.

 

(Happinez)


                       


                            

Wie is Angélique?

Inloopmoment

GRATIS & ZONDER AFSPRAAK  

Eerstvolgend inloopmoment

3 januari 2024 
van 11.00 tot 13.00 uur *

Bestel hier je Kadobon!

Nieuwsbrief

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief
Aanmelden

Ondersteunende sprays

© 2011 - 2023 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel