5 - LEVEL - TIPS VOOR MEER KRACHT EN LICHTHEID

Artikel 22 van 23

Gepubliceerd | 30 augustus 2023
 

" 5 - level - tips
voor meer kracht en lichtheid "


Zoals de titel het al zegt, zal deze blog gaan over hoe je meer kracht en lichtheid kunt krijgen en houden. Dat is niet alleen prettig voor jezelf maar ook voor een ander. Prettig? Zelfs goed! Je krijgt een tip aangereikt voor elk van de 5 niveaus. Hoewel ze erg belangrijk zijn, gaan de tips deze keer niet zo zeer over gezond eten en bewegen... Waarover dan wel? Tja, ik zou zeggen: "Lees!".
 

Als eerste volgen nu de 5 niveaus:

  1. Fysiek niveau
  2. Mentaal niveau
  3. Bewustzijnsniveau
  4. Etherisch niveau
  5. Zielsniveau

  

 


In deze supersnel veranderende wereld met al die, toch veel negatief ogende en negatief voelende gebeurtenissen is het belangrijk om... Laat ik het zo zeggen:
 

Don't let people pull you into their storm! Pull them into your peace! 


Maar hoe doe je dat? Ja, dan zal je zelf eerst die Peace moeten zijn. Anders gaan ze van storm naar storm. Of zelfs van storm naar tornado! Daar worden ze niet blij van!

 

Fysiek niveau

 

Zuiverheid en Soevereiniteit

Om maar gelijk te beginnen met het fysieke niveau. Het niveau van ons vleselijke lichaam met botjes, spieren, bloed en spuug. Hoewel ik net schreef dat het niet zou gaan over gezond eten, kom ik er bij dit onderdeel toch niet helemaal onderuit. Het is tenslotte de brandstof voor je fysieke lichaam. We weten wel dat we groenten en fruit moeten eten voor de benodigde vitamines en mineralen. Ondanks dat voor Kees veel mango's eten niet zo goed is, is het voor Pieter juist weer wel goed. En Jolanda kan weer absoluut niet tegen champignons.

Het is belangrijk om te weten waar je goed op reageert en waarop niet. Het lijkt mij niet prettig en ook niet verstandig om bij coeliakie even een lekkere volkoren boterham te eten met een plakje peperkoek. Ook denk ik dat het belangrijk is om te kiezen voor zo zuiver mogelijk. Dan heb ik het niet alleen over bestrijdingsmiddelen, maar eigenlijk over chemische toevoegingen in het algemeen. Of soms is het geen toevoeging, maar is heel het product onecht, onnatuurlijk. Onze lever is gemaakt om ons lichaam te zuiveren. Een keer een "appeltje met xxxx" kan onze lever echt wel aan. Alleen het is niet alleen dat appeltje. Denk eens aan de schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten, make-up, medicijnen en de troep wat in je omgeving of het milieu zit? Hoe vaak gebruik je dat op een dag? Eet je het op of absorbeer je het? En in een week? Hoewel medicijnen toch een beetje een moeilijk geval zijn, denk ik dat in erg veel situaties de voorgeschreven medicijnen niet nodig zijn of zelfs erg slecht zijn.

Wat ik naast ZUIVER zo belangrijk vind, is dat je ZELF bepaalt wat je nuttigt. Je mag van mij al dat bovenstaande echt doen. Doe het dan wel omdat JIJ daar achter staat! JIJ voelt, JIJ kiest. Niemand anders bepaalt dat voor jou. Geen hype, geen mode, geen vriend, geen vriendin, geen religie, geen overheid, alleen JIJzelf! Jij bent baas over jouw lichaam en jouw hele wezen. 

 

 

Mind level


Eenheid en Liefde

Op het niveau van onze geest krijgen we ook heel wat te verduren. Manipulatie en het zaaien van verdeeldheid en haat tussen verschillende mensen of mensengroepen. Op klein niveau maar zeker ook op groot of zelfs wereldniveau. (En in zekere zin richt het zich ook op alles wat er is, dus ook op de dieren, de bloemen, de planten. (Vreemd eigenlijk, want "wat doet een koe jou nou voor kwaad"?)

Het is juist onze broeder- en zusterschap wat ons meer innerlijke vrede brengt. En het biedt de ruimte en energie om te kunnen zijn wie we ECHT zijn. Om te genieten van al het leuks en moois hier op deze mooie Aarde. Om onze mooiste dromen en levens te realiseren. En uiteindelijk ook om ons te ontwikkelen tot hoge liefdevolle wezens.

Al onze verschillen zijn juist dat wat het leuk moet maken. Hoewel het, in eerste instantie, makkelijk is als de ander precies is en denkt zoals jij, zal het in de realiteit nooit zo zijn. En dat hoeft ook niet! Het zijn de anderen die ons bewust maken, ons helpen groeien. Die ons leren om compassie en geduld te hebben. En al die dingen die je irriteren, boos of verdrietig maken in een ander zegt niets over de ander maar wel over jezelf! Werk daar aan. Stop daar je energie in! Dat geeft uiteindelijk wel een positief resultaat. Het kost misschien inzet, maar je wordt er alleen maar gelukkiger van. Hoe meer je blijft strijden tegen de ander, hoe meer je strijd tegen jezelf.  

"Dus kusje voor de ander, is kusje voor jezelf :)"

 

Bewustzijnsniveau


Luister naar je eigen hart - ja - je eigenwijsheid

Laat niemand maar dan ook niemand jou een naar gevoel bezorgen. Geen persoon, geen nieuwsbericht, geen bericht op je social media en zelfs de regenbui buiten niet. JIJ bent degene die het toelaat dat je het positieve gevoel kwijtraakt. O en ik weet het, het kan echt heel moeilijk zijn om je niet te laten beinvloeden door al die narigheid en drama. En zelfs niet door die lepel, die je uit je kop soep laat vallen, en de champignon die er op ligt, valt op de bank. En je bent net voor het eerst bij je nieuwe schoonmamma... (Oeps, gelukkig van erg lang geleden.)

Niet alleen de negativiteit, maar ook de twijfel of verwardheid kunnen je erg negatief beinvloeden. Alle informatie wat je op een dag tot je krijgt. Op welke manier dan ook. Soms weet je niet meer wat nu waar of onwaar is. De een zegt dit, de ander dat. Je leest hier dit en daar weer dat. Nou kan je er voor kiezen om je op één "kanaal" te richten, maar persoonlijk ben ik daar niet voor. Ik verneem het graag van meerdere kanten en vanuit dat punt ga ik bij mijzelf na, wat voor mij waarheid is of kan zijn. Ik richt me dan dus op mijn eigen gevoel. Wat voelt goed? Het is wel belangrijk dat je je dan niet laat leiden door je eigen angsten of andere emotie. Ben je op dat moment niet rustig of helder? Overdenk of eigenlijk overvoel het later dan nog eens. 

 

 

Etherisch niveau


Houd je frequentie hoog, deal met je verslavingen

Soms kan je er zo emotioneel van worden. Ontmoedigd, onverschillig of zelfs neerslachtig door alles wat er gebeurt in jouw leven en in deze wereld. Deze meestal negatieve energie, ook wel lage trillingen genoemd, trekt ook weer negatieve energie aan. Het is daarom erg belangrijk om zo snel mogelijk jezelf, jouw energie, jouw mood, weer om te draaien naar de positieve energie, de hoge trillingen. Dat gaat echt supermakkelijk! Ga dansen! Eigenlijk zo gek dat je er zelf om moet lachen. Wil je dat niet? Zet een vrolijk muziekje op. Of zing een deuntje waar je blij en energiek van wordt. Je hebt er vast één!


In onze huidige wereld zijn veel mensen verslaafd. Er zullen nu vast lezers zijn die denken: "Nou, ik niet!". Ga dan nu eerst eens even rustig zitten. Ohh... heb je daar moeite mee?
Je hebt allerlei soorten verslavingen. Nou heb ik daar niet voor geleerd en ga daar dan ook inhoudelijk niet op in. Ik wil wel een paar voorbeelden noemen. Je kunt denken aan: koffie, sigaretten, snoep, of eten in het algemeen en gamen. Wat denk je van je mobiel? Kan je in de ochtend even je mail en media checken en dan de mobiel wegleggen? Ja?! Lukt het ook om dan pas om 18.00 uur of zelfs later je mobiel weer te pakken? 

Je hebt ook nog de verslavingen aan alcohol, seks en drugs (verdovende-, verruimende middelen en medicijnen). Ze kunnen je onmachtig maken en een goede prooi voor minder goedwillenden. Ook verminderen ze je energetische bescherming. Als je kijkt naar de chakra's dan wordt het kruinchakra flink beinvloed en je kunt je aarding verliezen. Met alle gevolgen vandien. Sommige mensen noemen dit ook een zwever. Daardoor ben je vatbaarder voor invloeden van buitenaf. Maar zoals je misschien al weet, werkt het ook door naar je fysieke lichaam en je dagelijks leven.

Tip
Werk aan je verslavingen!
Meditatie kan je daarbij helpen. Dit is erg goed om je energie hoog te houden, qua trilling bedoel ik nu. Tegelijkertijd helpt meditatie om je goed geaard en in het nu te houden. 

Zorg dat je geen marionet wordt. 

 

Zielsniveau


Sta op eigen voeten, vertrouw op je innerlijke wijsheid / jouw wezenlijke vonk 

Sta op eigen voeten. Leer om zelfstandig en onafhankelijk te zijn. Dat betekent niet dat je geen "timmerman in mag huren". Dat je alles zelf moet doen. Wanneer nodig mag je zeker steun vragen. Alleen JIJ bepaalt en houdt de regie over je eigen leven en je eigen wezen.
Krachtig in je eigen zelf en in je eigen energie. Ook het aanbidden van iets of iemand buiten jezelf, je kracht en soevereiniteit geven aan iemand of een instantie is niet gezond en niet goed voor je. Eigenlijk is het slaafs en onderdanig gedrag en afhankelijkheid. We zijn op deze wereld aan het strijden tegen de slavernij, maar de redelijk onzichtbare slavernij is ontelbare malen groter. En daardoor veel gevaarlijker.

Vertrouw op je eigenwijsheid, verbind je met je hoogste wezen of je wezenlijke vonk. Er zijn allerlei namen voor. Als jij verbonden bent met JOUW wezenlijke vonk dan kan je alles aan en kan je alles creeren wat je wil. Dan ben je oppermachtig. In de positieve zin bedoel ik dan. Dan ben je Liefde! 


  

 

Innerlijk kind

Vooral nu in deze tijd komen alle wonden naar de oppervlakte, alle boosheid, jaloezie, vergroot ego, angsten, onzekerheden en verdriet want je kunt niet in je bewustzijn stijgen als al deze wonden niet zijn genezen. Het is NU tijd om onze innerlijke kinderen met liefde te genezen en om ze te omarmen. Alleen jijzelf kan dat doen! (met hulp wanneer nodig) Jij heelt jezelf met eigenliefde!

 


 

Tot slot in het heel kort

  1. Op fysiek niveau - Zuiverheid en Soevereiniteit
  2. Op mentaal niveau -  Eenheid en Liefde
  3. Op bewustzijnsniveau - Luister naar je eigen hart - je Eigenwijsheid
  4. Op etherisch niveau - Houd je frequentie hoog en Deal met je verslavingen
  5. Op zielsniveau - Sta op eigen voeten en Vertrouw op jouw Wezenlijke Vonk

 


  

Lees ook eens het artikel:

Of kijk eens bij: 

 

 


 

 

Vind jij mijn blogs ook leuk om te lezen? En wil je graag op de hoogte zijn van nieuwe blogs? 
Meld je dan hier aan voor de Blog-mailinglijst!


Heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje? 


Heb je facebook? Like me op facebook!

 

 

Wie is Angélique?

Inloopmoment

GRATIS & ZONDER AFSPRAAK  

Eerstvolgend inloopmoment

5 juni 2024 
van 11.00 tot 13.00 uur *

Bestel hier je Kadobon!

Nieuwtjes

Wil je op de hoogte blijven van Nieuwtjes?

 

Ondersteunende sprays

© 2011 - 2024 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel