HET BELANG VAN JEZELF UITSPREKEN

Artikel 21 van 23

Gepubliceerd | 3 augustus 2023
 

" Het belang van jezelf uitspreken "


Herken je het volgende? Bij jezelf misschien wel?
Er gebeurt iets in je leven en het geeft je een naar gevoel vanbinnen. Die gebeurtenis kan van alles zijn, maar wat nu zo bij mij op komt, is dat het toch vaak met andere mensen te maken heeft.

In de relatie met andere mensen kunnen we nou eenmaal enorm uitgedaagd worden. Geprikkeld, geraakt, gefrustreerd, gekwetst en vul zelf maar aan. Ik schrijf het onderstaande vanuit "zij" maar "hij" kan natuurlijk ook.

De één lost gelijk een stormvloed aan woorden, maar de ander zwijgt!
Zij wil misschien wel graag iets zeggen, maar zwijgt. Het kan zijn omdat ze op dat moment gewoon niet weet wat te zeggen. Overrompeld? Of ze denkt dat het toch niets uitmaakt. Er verandert toch niets. Er wordt toch niet naar haar geluisterd. Of de ander zal wel weer kwaad worden en dat voelt zo naar. Je mond houden, is beter. Ook het pure gevoel (onbewust misschien) van onveiligheid kan een reden zijn om te zwijgen. Want... "Als ik dit zeg dan gaat zij misschien wel weg en ben ik alleen... En dan?!" Of toch gewoon simpelweg de ander niet willen kwetsen, want ook dat voelt naar voor de meeste mensen.


 


Vooral in het verleden had ik dit erg sterk en erg vaak. Ik kreeg dan echt een black out. Ik zweefde dan in het luchtledige. Ik kon niet denken. Als ik dan later in alle rust op mezelf was, kwamen de woorden. En naar mate ik het meer herkauwd had, des te groter en heftiger mijn innerlijke gesprek werd. Soms tot regelrechte oorlog!  


 

SPREEK JE UIT! NU OF IETS LATER. ALS JE JEZELF MAAR UIT(SPREEKT).

 

Als eerste omdat de ander zich misschien niet bewust is van de impact van haar woorden. De woorden zijn misschien niet zo bedoeld als dat ze op jou overkomen. Het zou toch verdrietig zijn als een vriendschap verloren gaat omwille van een misverstand. Elke andere relatie kan natuurlijk ook. Lees mijn blog "De intentie van woorden" eens. Dan wordt het vast duidelijker wat ik hiermee bedoel.

Als jij niet weet wat echt de bedoeling is van de gesproken woorden, is jouw "hoofd" heel goed in staat om er een heel mooi sprookje van te maken. Dan heb je enigszins geluk want het kan ook verdraaid worden naar een drama of thriller. En eerst is dat een drama of thriller van 1 aflevering, maar gaandeweg worden het meer afleveringen. Het zorgt voor erg veel stres in je lichaam en erg veel chaos en drukte in je hoofd. En dat komt niets ten goede.

Een andere belangrijke reden om je uit te spreken is, dat je simpelweg je zelf belangrijk genoeg vindt om aan te geven: "Hallo, dit wil ik niet!" Je grenzen aangeven. Ook al verandert er op dat moment niets aan de situatie. Je komt in ieder geval voor jezelf op. POWER! En elke keer dat jij jezelf waardig vindt, groeit jouw eigenwaarde. En dat zie je dan weer terug in de buitenwereld. In je relaties met andere mensen vooral. Er wordt niet voor niets gezegd dat de buitenwereld de spiegel is van jouw innerlijke wereld.

 


 

Alles is energie. Jouw gevoelens en emoties zijn ook energie. Met het uitspreken en voelen van jouw gevoelens en emoties zorg je voor het doorstromen van die energie. Het niet uitspreken zal uiteindelijk voor een ophoping zorgen. Het gaat zich vastzetten en vormt een blokkade. Denk dan bijvoorbeeld aan het gevoel van een brok in je keel of dat het lijkt alsof je keel wat meer dichtgeknepen is. Dat je niet goed kan slikken en de drang hebt om te hoesten. Je kan het vergelijken met een beverdam in een rivier of zo'n hele grote stuwdam in een meer. Zij zorgen er voor dat het water niet of zeer moeilijk door kan stromen.

Dit werkt niet alleen zo in je keelgebied maar in je hele lichaam. Denk aan je diafragma, ook wel de middenrifspier genoemd. Dit is de belangrijkste ademhalingsspier. 
Je kunt je vast voorstellen dat als dit jaar in jaar uit zo verloopt, dat het van kwaad tot erger wordt. Je krijgt meer klachten of ergere klachten. Je flexibiliteit verminderd. Je zet jezelf als het ware vast. Letterlijk, maar ook gevoelsmatig. Je verhardt jezelf. Grof gezegd, maar zeker duidelijk, maak je van jezelf een standbeeld. 


 

 

Pijnlichaam

Al die pijnlijke, negatieve opeenhopingen van energie worden ook wel het pijnlichaam genoemd. Belangrijk is om je bewust te zijn van het bestaan van dit pijnlichaam. Het is een onderdeel van ons lichaam, maar wij zijn dat lichaam niet. Dat is wel belangrijk om te onthouden. Het bewust worden is de eerste stap op je pad van het genezen. Allemaal hebben we een pijnlichaam. Dat is op dit moment in ons bestaan helaas zo. Nu in deze tijd worden we extra aangezet om deze pijn te erkennen en om het te verwerken. Loslaten is beter gezegd, denk ik. We krijgen nu veel voor onze kiezen. Flinke uitdagingen, stuk voor stuk. Je denkt nu misschien: "Nou, dat is lekker dan! En hoe kom ik daar dan vanaf?"

 

Hoe kan je dan het pijnlichaam genezen?

Je bewust worden en erkennen van dit pijnlichaam is een eerste stap. Het negeren of jezelf ermee vereenzelvigen zal er voor zorgen dat het alleen maar groter wordt. Het pijnlichaam is een energetisch en emotioneel onderdeel van ons lichaam maar, nogmaals, wij zijn dat zelf niet! 
 

EMOTIE > E-MOTIE BETEKENT EIGENLIJK "ENERGIE IN BEWEGING" 
 

De energie van je pijnlichaam (denk aan die vastzittende emoties) kan je weer in beweging krijgen door er aandacht aan te geven. "Eigenlijk is het zo simpel." Neem ook echt de tijd om de opkomende emoties en gevoelens te voelen, zonder er een betekenis aan te geven.   

 


"Concentreer je aandacht op het gevoel binnen in je. Weet dat dit het pijnlichaam is. Accepteer dat het daar is. Denk er niet over na - laat het gevoel niet veranderen in erover nadenken. Beoordeel of analyseer het niet. Maak hieruit geen identiteit voor jezelf. (...) Dit is de kracht van het NU, de kracht van je eigen bewuste aanwezigheid."
(Eckhart Tolle)
Er zijn allerlei behandelingen die je kunnen ondersteunen. Maak daar gebruik van. Er zit vast een behandeling tussen die voor jou geschikt is.

Ook ik kan je helpen met mijn behandelingen. Mijn massages zijn gericht op ontspannen. Mijn energetische behandelingen werken ook zeer zuiverend en ontspannend. Beiden zullen ze je energie weer in beweging brengen. Ook zullen ze je helpen om meer evenwicht te krijgen. Wil je extra begeleiding met het voelen van wat er te voelen valt. Vraag het gerust. 

 Nu heb ik steeds geschreven over je uitspreken. In je communicatie met anderen, is het is wel zo dat je niet klakkeloos alles kunt zeggen wat je op dat moment zou willen. Het is wel van belang dat je het op zo'n manier brengt dat de ander het kan behapstukken. Over het algemeen als je aangeeft wat het met JOU doet of wat het bij JOU teweeg brengt, werkt beter en is zinvoller dan jouw gesprekspartner beschuldigen of bekritiseren. "Ja, door jou..." "En jij doet altijd..." Ook al heb je misschien gelijk. 

Voor wat betreft het puur uiten en in beweging brengen van je emoties en gevoelens is zingen ook erg goed. Wel is het van belang dat je goed contact maakt met die emotie en dat je niet zomaar een liedje zingt. Neee... vol erin! Of gewoon geluid maken en kijken wat er uit je naar boven komt. Je kunt beginnen met een langgerekte A. Of kies een andere klank. Alles mag. Voel wat er zich afspeelt in je lichaam en geef er klank aan. 

 

Roar

Bij klank geven aan de emoties die in je stormen, moet ik vaak denken aan een grote, brullende, mannetjes leeuw. Waarom een mannetjes leeuw? Een leeuw staat voor moed, kracht, passie/energie. Dat is er best voor nodig om eens goed je diepste gevoelens te laten horen. De diepe brul (roar) die over de grote vlaktes rolt...
De leeuw wordt ook vaak gekoppeld aan het 3e chakra. Wat ook staat voor die eigenschappen, zoals moed om te zijn wie je bent en dat te laten zien aan de wereld. Ook voor respect voor jezelf en de ander. Die grote manenbos zo om het hoofd van die leeuw doet me weer denken aan een zonnebloem. Ook dat is een symbool voor het Zonnevlechtchakra. Het maakt de leeuw gelijk weer wat zachter. En dat is ook goed. Kracht hoeft niet hard te zijn. Zachte kracht is juist prachtig en nuttig!


 

DUS VIND DE LEEUW IN JEZELF EN BRUL!
 

 

 

  

Lees ook eens het artikel:

Of kijk eens bij: 

 

 


 

 

Vind jij mijn blogs ook leuk om te lezen? En wil je graag op de hoogte zijn van nieuwe blogs? 
Meld je dan hier aan voor de Blog-mailinglijst!


Heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje? 


Heb je facebook? Like me op facebook!

 

Wie is Angélique?

Inloopmoment

GRATIS & ZONDER AFSPRAAK  

Eerstvolgend inloopmoment

5 juni 2024 
van 11.00 tot 13.00 uur *

Bestel hier je Kadobon!

Nieuwtjes

Wil je op de hoogte blijven van Nieuwtjes?

 

Ondersteunende sprays

© 2011 - 2024 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel