ZAL HET GAAN SNEEUWEN?...

Vorige Artikel 14 van 15 Volgende

Gepubliceerd | 6 december 2022


 

" ZAL HET GAAN SNEEUWEN?... "

 

HOERA, het is bijna weer Kerst!

Ik weet het, niet iedereen zal dit roepen, maar ik krijg toch altijd een speciaal gevoel vanbinnen. Als december nadert dan begint het al wel te bruisen. Eerlijk gezegd, weet ik ook niet goed waarom. Ik ben niet altijd even blij geweest met Kerst, Oud & Nieuw en de tijd daaromheen. Dan denk ik nu toch vooral ook aan eenzaamheid. En dan echt diepe eenzaamheid. Mocht je de reclames geloven dan zijn er heel veel mensen die zich eenzaam voelen. Zo'n reclame gaat vaak over bejaarden of hoogbejaarden, maar ik denk dat er geen leeftijd aan hangt. Eenzaamheid is er, ongeacht of je nu echt alleen bent of in gezelschap van je gezin, familie en/of vrienden.

Toch voelt het voor mij zo bijzonder. En elke keer denk ik: "Oe zal het gaan sneeuwen?!" Die vallende sneeuwvlokken, dat krakende pak onder je voeten, de stilte die heerst. Plus is het natuurlijk prachtig! Het heeft ook iets sprookjesachtigs. (als het vers is  )


  


 

Misschien dat het komt dat ik nu ook gewoon graag met mezelf ben. En niet te vergeten met mijn huisdieren. In dit geval dus met Lilli. Nee, zonder haar kan ook niet. Ik realiseer me ook dat je niet naar anderen moet kijken. Het kan er bij de anderen zo goed en leuk uitzien, maar overal en bij iedereen speelt wel iets. Allemaal hebben we onze pijntjes en verdrietjes.

Ook probeer ik de maatschappelijke regels naast me neer te leggen. En gewoon te kijken en doen natuurlijk wat ik fijn vind. Zo vaak dacht ik dat je per se naar een feest moest gaan (als ik niet ging). Dat je met een grote groep vrienden moest afspreken om te eten, drinken en lachen. Regelmatig heb ik in een café gestaan, dat ik dacht; "Ohh.. mag ik al naar huis of was ik maar thuis....".

Uiteindelijk houd ik gewoon van rust en stilte. Absoluut wel van gezelligheid!! Alleen is dat voor mij geen geschreeuw, harde muziek, oneindig geneuzel en zeker geen grote groepen mensen. Ik voel me veel gelukkiger als mijn dagen relaxed zijn, lekkere cosy kleding aan, buiten lekker wandelen met Lilli en eventueel met één of meer andere dierbaren. Spelletje doen, filmpje kijken, beetje kletsen... Lekkere dingen maken en de tafel leuk dekken. Ik moet wel eerlijk zeggen dat die lekkere dingen ook heel gewoon zijn  Het is echt geen ganzenpaté met parelhoenbiefstuk en geflambeerde bessen op een bedje van.... Ik ben vegetariër dus dat gaat hem al helemaal niet worden. Nee, ook wat dat betreft houd ik van puur en eenvoudig.


 


 

Mocht je dit jaar alleen zijn of misschien krap zitten qua financiën. Dan toch kan je het leuk maken. Maak het zelf gezellig.  Pimp jezelf wat op als je daar behoefte aan hebt. Wat in mijn ogen vooral belangrijk is, zorg dat het lekker zit! Dus niet een mooie jurk met een panty waarbij je kippenvel erdoorheen komt omdat je het zo koud hebt. Misschien moet je het doen met een zakje soep of een boterham met kaas en is er geen ruimte voor een wilde dure maaltijd... Wat maakt het! Maak je tafel mooi, kaarsje erbij, servetje. Maak het zodat het voor jou fijn is en voel je rijk en ontspannen. Het is cliché maar hoe je je voelt is een keuze. Oké, soms is dat makkelijker dan de andere keer, maar niet piepen gewoon proberen. Heb je een smart tv? Op YouTube heb je een mooi openhaardvuur met knappertje en al. Het zien en horen werkt absoluut verwarmend en gezellig! 


 
  

Of je nu van Kerst houdt ja of nee,
of je jezelf nu eenzaam voelt of totaal verbonden.

Het minste wat we kunnen doen, is vriendelijk zijn,
een stralende glimlach is soms voldoende,
naar ieder op ons pad,
bekend of onbekend,
maar zeker ook naar diegene die je ziet,
als je in de spiegel kijkt.

 


 

En wat denk je?

Zal het gaan sneeuwen?...

 

 

 


 

Lees ook eens het artikel:

Less is more
Ik = ik & jij = jij = 1

Of kijk eens bij: 

Hoe haal je geluk uit jezelf
Ze is 3 jaar oud


 


 

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Of heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje?
Stuur dan je reactie naar angeliquevisser.blog@gmail.com

Heb je facebook? Like me op facebook!

 

" Lekker in je vel zitten en genieten van het leven, dat is wat iedereen wil volgens mij! "

Gastenboek

Keuze uit healings en heerlijke massages, je kiest wat bij je past en wat je op dat moment nodig hebt. Angelique is een professional, ze luistert, geeft je de ruimte en heeft humor maar bovenal is het een mooi mens waarbij je je snel op je gemak voelt. Verder lezen >>

Kadobon bestellen?

Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Aanmelden

"Een gids die heel dichtbij en altijd makkelijk te bereiken is, is ons lichaam"

" Zie mij "

© 2011 - 2023 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel