“Kalknagels & zwemmerseczeem”

Iedereen kent het van naam, heeft het misschien zelfs weleens gehad. 

Schimmelnagels & voetschimmels komen ontzettend veel voor. De schimmels zijn enorm besmettelijk en laten sporen na op hun omgeving.

Over het algemeen nestelen deze schimmels zich in de naden van schoenen en sokken en vind je ze in vochtige ruimtes zoals badkamers, gemeenschappelijke ruimtes bij sportscholen en zwembaden e.d.

                       
Schimmelnagel
Je herkent een beginnende schimmelnagel aan het feit dat de nagelplaat vanuit beide zijkanten een gele verkleuring laat zien. In de loop der tijd zal de schimmel zich steeds dieper onder de nagelplaat begeven en zal de hele nagelplaat geel worden. In bijna alle gevallen is er ook sprake van een verdikte nagelplaat. Deze kan brokkelig worden.

Een schimmelnagel gaat niet vanzelf over, je zult er iets aan moeten doen!

De kans is zelfs groot dat de infectie wordt verspreid naar andere delen van de nagel en voet, en zelfs naar andere mensen.
Dus wanneer je één of meerdere schimmelnagels hebt, is de kans groot dat je andere gezinsleden via de douchevloer, lakens etc. besmet! De schimmelnagel kan ook op de handen voorkomen.
 

Voetschimmel
Voetschimmel (ook wel zwemmerseczeem genoemd) begint vaak tussen de tenen, maar kan ook onder de voet zitten. Je ziet dan een witachtige huid en soms wat losse witte schilfering. In een ver gevorderd stadium kan er blaarvorming optreden. Jeuk en een branderig gevoel zijn veelgenoemde klachten. Ondanks dat voetschimmel ook zeer besmettelijk is, is zij beter te behandelen.

 

Wat te doen?
Bij een voetschimmel kan je bij de apotheek Lamisil halen, dit is een effectief product (bij personen met Diabetes Mellitus of personen die onder behandeling zijn van de trombose dienst, altijd via de huisarts).  

Een schimmelnagel is helaas niet zo makkelijk te bestrijden. Je dient hiervoor contact op te nemen met een gediplomeerde medisch pedicure.

  

Schaam je niet!... zoals je gelezen hebt, komt het erg vaak voor.
Trek dus je moedige schoenen aan en ga naar de apotheek of pedicure!  

…tenslotte wil iedereen graag zomers lekker in een open schoentje pronken met zijn of haar vrolijke en mooie verzorgde voeten!

 

 

Hygiene staat hoog bij Angélique Visser. Om "kruisbesmetting" te voorkomen, dien je als je last hebt van schimmelnagels en/of voetschimmel, je sokken aan te houden.

 

 

" Een gids die heel dichtbij en altijd makkelijk te bereiken is, is ons lichaam. "

Gastenboek

  • 07-02-2019 - Vandaag voor het eerst bij angélique geweest voor een...  lees meer
  • 19-03-2018 - Tijdens mijn burnout masseert Angélique me regelmatig. Dit helpt bij...  lees meer
  • 09-05-2017 - Dag schoonheid, het is altijd heerlijk bij je.
    Een lief, zacht...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2019 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel