DOOR DE WOLKEN KAN JE DE ZON ZIEN

Vorige Artikel 5 van 21 Volgende

Gepubliceerd | 6 april 2020
 

 " DOOR DE WOLKEN KAN JE DE ZON ZIEN "


Soms als je naar buiten kijkt hangt de lucht vol met dikke, donkere wolken. Alles lijkt ook minder kleur te hebben. Geen zonnestraal te bekennen. Met een beetje pech stortregent het er ook nog bij. Een deprimerende en trieste bedoeling. Op een ander moment is de lucht weer stralend blauw met een paar witte wolken of een enkel donkergrijs wolkje.
Je kent vast het gezegde: "Zo buiten zo binnen". Onze buitenwereld en onze binnenwereld. Het universum en ik. De buitenwereld weerspiegelt onze binnenwereld. 
Die donkere wolken komen niet alleen in de lucht voor. Ook in ons mensen kan de lucht soms aardedonker zijn. Geen plekje licht en vreugde te bekennen...... 

 


 

Belangrijk is om in de minder leuke tijden je te richten op het mooie en het positieve in jezelf, in anderen en in de wereld. Er zijn namelijk ook altijd fijne en mooie dingen op momenten dat het niet zo leuk is. Ook is er altijd ruimte voor verandering. 
Juist in de minder leuke tijden zie je dat er ook altijd mooie, liefdevolle initiatieve genomen worden. Wellicht omdat er dan al zoveel nadruk ligt op het minder fijne in de wereld.

 

 

De natuur wil altijd balans. Zij streeft dan ook altijd naar die balans. Zij zal er alles aan doen omdat te kunnen bereiken. Dat is niet alleen in je lichaam en je cellen, maar ook gewoon hier op aarde zelf. Hier op aarde heb je ook de dualiteiten. Je kan dan denken aan goed en slecht, donker en licht, actie en rust. Ga zo maar door. Je kan dit plaatsen in het Yin Yang-principe. Daar hebben de meeste mensen wel van gehoord, denk ik. Dit is een natuurwet. Het betekent ook altijd dat er een deel van het tegenovergestelde component aanwezig is. Je kan "donker" namelijk alleen maar opmerken als er ook "licht" is. "Kwaad" kan je alleen opmerken als er ook "goed" is en ga zo maar door.


Je hoort vaak dat er nu zoveel rottigheid is hier op aarde. Er is altijd al veel rottigheid geweest. Kijk eens naar de Middeleeuwen! Niet een bepaald zonnige en lichte tijd. Nu worden wij er alleen meer bewust van. Niet alleen omdat we televisie en internet hebben. Het is er nu ook echt tijd voor. Je merkt het overal om je heen. Dichtbij en veraf. Allerlei opstanden, acties door groot en klein, zwart en wit, Christen of Moslim. Acties voor mensenrechten of voor Moeder Aarde met haar planten en dieren. Ja, zelfs de kinderen nemen nu massaal deel aan acties en opstanden.  
Bewustzijn is goed! Alleen dan kan je het gaan omzetten naar iets anders, naar iets beters dan wel te verstaan. Dus dat er nu zoveel ellende en negativiteit zichtbaar is en wordt, is dus eigenlijk een prachtig moment om dat te gaan omzetten naar positiviteit en naar liefdevolle dingen. Ik denk ook dat deze momenten, gebeurtenissen daarvoor bedoeld zijn. 
 

 

Zo had je een flinke tijd terug de verkiezingen in de VS. Trump had gewonnen en er was veel schrik in de wereld. "O JEE!" "En wat nu!" Een vriendin van mij had ook die reactie. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik er totaal niet wakker van lag. Zoals ik ben, een denker :), heb ik er wel over nagedacht, maar het verontrustte mij niet. Ik had al snel het gevoel of het weten: "Zo hoort het te gaan!". Ja, er zullen mensen onder lijden en dat is vreselijk natuurlijk, maar "kwaad" moet eerst zichtbaar worden voordat er iets aangedaan kan worden. Voordat mensen kunnen kiezen voor het "goede". Dat zal gebeuren, hoe dan ook! En onder het goede vallen dan alle liefdevolle acties en gedachtes. Acties die goed zijn voor alle wezens en niet alleen voor één of een paar mensen. Ook niet voor de mens alleen...


Zo nu ook met het Coronavirus. Vreselijk hoor, die gevolgen voor sommigen onder ons, laat ik daar wederom duidelijk over zijn. Tegelijkertijd is het ook weer een hele goede periode om onze waarden en normen te herstellen. Een moment om onszelf en onze wereld te verbeteren of in mooie spirituele termen "te verlichten". Een grappig en toepasselijk woord. Je weet wel: Licht in de duisternis brengen. Positiviteit in negativiteit en liefde in kwaad.


Om nog even terug te komen op de Trump's op deze wereld. Je ziet het ze vallen vanzelf door de mand. Ze hebben echt wel kwaliteiten, maar gebruiken ze verkeerd. Ze hebben hun prioriteiten verkeerd liggen. Steeds meer opstand zal er komen. En dit zal doorgaan totdat het tij keert.

 

 

Neem eens wat vaker de tijd om wat bewuster in het leven te staan. Ik bedoel dan aandacht schenken aan wat er speelt op dit moment. Voornamelijk in jezelf. Merk jouw "donkere wolken" op. Bekijk en voel ze eens goed, van alle kanten. Ze kunnen je veel vertellen over jezelf. Blijf alleen niet te lang hangen bij de "ellende" maar merk op wat voor goeds je daaruit kunt halen. Er is namelijk altijd iets goeds te ontdekken in elke negatieve ervaring.
Even in de term van Willem van Hanechem: " Ieder nadeel heeft zijn voordeel ". 
Nee, blijkbaar was het niet van Johan Cruijf :). 


Niet altijd is het mooie even zichtbaar voor je. Dat weet ik uit eigen ervaring. Vooral als je druk bent, gestresst of al te veel in de negativiteit zit. Dan zal het moeilijk zijn om dat te kunnen opmerken. Neem op zo'n moment extra tijd om eens rustig te gaan zitten. Liefst in stilte. Richt dan je aandacht op het volgen en voelen van je ademhaling. Blijf net zolang doorgaan totdat je merkt dat de chaos verminderd. Hoe vaker je dit doet, hoe sneller je dit lukt. Gun jezelf dit ook. Het helpt jou niet alleen maar ook je omgeving heeft er baat bij dat jouw donkere wolken tot het verleden horen! Zo binnen zo buiten, zo buiten zo binnen.

 


 


 

Lees ook eens het artikel: 

 


 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Of heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje?
Stuur dan je reactie naar angeliquevisser.blog@gmail.com

Heb je facebook? Like me op facebook!

 

 

" Lekker in je vel zitten en genieten van het leven, dat is wat iedereen wil volgens mij! "

Gastenboek

Keuze uit healings en heerlijke massages, je kiest wat bij je past en wat je op dat moment nodig hebt. Angelique is een professional, ze luistert, geeft je de ruimte en heeft humor maar bovenal is het een mooi mens waarbij je je snel op je gemak voelt. Verder lezen >>

Shop: Last van negatieve energie of spanning?

Kadobon bestellen?

"Een gids die heel dichtbij en altijd makkelijk te bereiken is, is ons lichaam"

" Zie mij "

Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel