I LOVE...

Vorige Artikel 2 van 19 Volgende

Gepubliceerd | 14 januari 2018

 

Ik hou van dieren!
 

Ik moet gewoon contact met dieren. Ik moet er naar kijken en dat doe ik ook graag. Als ik op een terras zit, in mijn auto onderweg ergens naar toe of bij het stoplicht, thuis als ik naar buiten kijk... Ze zijn leuk om naar te kijken..zo puur, zo aandoenlijk, zo grappig en ook zo mooi! Zelfs de niet zo bijzonder knappe dieren, om het zo maar te noemen, zijn het waard om naar te kijken. Er is gewoon altijd wel iets moois te zien aan ze! Een mooi vachtje, een prachtig gevormd klein voetje met kleine teentjes, lange snorharen, prachtig verenpak; prachtig glad over elkaar lopende kleine veertjes, mooie kleuren, vrolijke hupsende manier van lopen of met zo'n draaikont, gekke fratsen die ze uithalen of de rust en vriendelijkheid maar vooral is het ook dat gezichtje, die ogen! Daar ligt zoveel gevoel in, zoveel emotie en vaak zo'n open zachtaardige lieve blik, alsof je recht in de ziel mag kijken van het liefste engeltje :-) sorry maar ik meen het echt! ...maar je moet wel ECHT kijken of beter gezegd ZIEN.
 

Zo moet ik dan ook altijd denken aan een tekstje:
 

I can see your true colors 
and that's why I love you,
so don't be afraid
to show me your colors, 
your true colors, 
you're beautiful like an angel...

 

Voor mij gaat dit liedje over je ware kleuren, zeg maar de kleuren van je ziel en niet het masker of de maniertjes die we hebben om maar te verbloemen wie we echt zijn, of onze onzekerheden en angsten. Naar mijn idee heeft een dier dat niet. What you see is what you get! Daarom zijn ze wel extra kwetsbaar! Wij mensen hebben natuurlijk niet voor niets vaak een masker voor op bepaalde momenten..of altijd. Des te meer aan ons mensen om goed voor dieren te zorgen en voor ze op te komen, wanneer nodig!

Neem eens even de tijd en kijk eens naar de foto's hieronder en dan bedoel ik ECHT kijken en zien! Kijk eens IN die ogen en naar de houding, uitstraling, alles. Hoe zacht en lief ze zijn.
Ik kan miljoenen mooie foto's vinden maar ik zal er een aantal doen ;-)
Natuurlijk ken je de prachtige paradijsvogels of andere prachtige dieren uit oerwouden etc. maar zo ver hoef je niet te gaan. Gewoon onze huis-tuin-en-keukendieren zijn veel dichterbij en ook errug "mooi". Daarom geen paradijsvogels maar gewoon "onze" dieren.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Ik heb voor mijzelf een regel, een overtuiging, een levensmotto of hoe noem je zoiets... We kennen hem allemaal wel, denk ik. 
 

"Wat gij niet wilt dat u geschiet, doe dat ook een ander niet." 
 

Terwijl dat ik dit typ, komt er nog een zinnetje achteraan :-) "Wat gij niet wilt dat een ander geschiet, doe dat ook jezelf niet." Soms hebben we meer hart, zijn we liever en begripvoller voor een ander dan voor onszelf. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling...

Ik denk dat als je het jezelf echt beseft en een ander kunt zien, of het nu een mens, dier of zelfs een plant is, eigenlijk gewoon een levend wezen, want dat zijn we tenslotte allemaal. Dan kan en wil je alleen maar liefdevol en respectvol zijn. Dan haal je het niet in je hoofd om een ander pijn te doen, te verwaarlozen, omdat de pijn van een ander dan ook jouw eigen hart en ziel raakt.
 

 
 


 

Dieren kennen ook compassie, liefde, emoties... Niet alleen de ons zo bekende apen maar ook de andere dieren. 

Hieronder heb ik een aantal mooie liefdevolle foto's staan.
Af en toe staat er een minder leuke foto tussen. :-) Ik hoop dat je daar OOK naar wilt kijken en ZIEN. Dat je niet je ogen sluit voor het minder leuke omdat je niet weet wat je daar mee moet en/of omdat het je eigenlijk diep in je hart en ziel raakt en je dat niet wilt voelen. Wees niet bang, hoewel er heel veel gruwelijke foto's zijn, zal ik deze niet hieronder laten zien.

Het raakt mij heel erg als ik dierenleed zie of als ik hoor of lees hoe sommige mensen om gaan met dieren. Ik moet dan erg huilen en mijn hart doet zeer. Ik kan me zo vreselijk machteloos voelen... ...ik zo hard moet huilen dat het snot nog net niet uit mijn ogen komt.... < sorry :-) > Iemand vroeg me waarom ik dan mijn hoofd niet wegdraaide? Ik heb dat mezelf ook weleens afgevraagd. Ik mag dat niet. Ik mag gewoon niet net doen alsof het niet bestaat. Ik kan het ook niet. Ik weiger om het niet te zien. Mijn geweten laat dat niet toe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Als je de volgende keer ergens bent, kijk dan weer eens en ZIE ! ...zie het mooie vachtje, de mooie kleuren, de vriendelijkheid, de draaikont, hoe geduldig het wezentje zit te wachten terwijl de ander hele verhalen aan het vertellen is.... Hopelijk ZIE je wie het wezentje is, een levend wezen met gevoelens zoals blijheid maar ook angst en eenzaamheid...


 "Wat gij niet wilt dat u geschiet, doe dat ook een ander niet." 

 


Ik kijk graag op Pinterest. Daar vind je allerlei foto's... Hieronder staan er een paar die ik je niet wil ontnemen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 


 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Of heb je vragen of opmerkingen over dit tekstje?
Stuur dan je reactie naar angeliquevisser.blog@gmail.com

Heb je facebook? Like me op facebook!

 

 

" Lekker in je vel zitten en genieten van het leven, dat is wat iedereen wil volgens mij! "

Gastenboek

Keuze uit healings en heerlijke massages, je kiest wat bij je past en wat je op dat moment nodig hebt. Angelique is een professional, ze luistert, geeft je de ruimte en heeft humor maar bovenal is het een mooi mens waarbij je je snel op je gemak voelt. Verder lezen >>

Shop: Last van negatieve energie of spanning?

Kadobon bestellen?

"Een gids die heel dichtbij en altijd makkelijk te bereiken is, is ons lichaam"

" Zie mij "

Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 Angélique Visser Healing & Massage in Oosterhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel